Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rozpad ĽSNS? Po konflikte s Kotlebom odchádzajú zo strany Mazurek a ďalší politici
Zdielať na

Rozpad ĽSNS? Po konflikte s Kotlebom odchádzajú zo strany Mazurek a ďalší politici

BRATISLAVA / Po konflikte s Mariánom Kotlebom odchádzajú zo strany Ľudová strana naše Slovensko opoziční poslanci NR SR Milan Mazurek, Ondrej Ďurica, Miroslav Suja, Eduard Kočiš, Miroslav Urban a europoslanec Milan Uhrík.

Informoval o tom poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík. Podľa jeho slov odchádzajú zo strany k dnešnému dňu. Všetci uviedli, že v politike ešte nekončia. „Nateraz sa k tejto situácii už nebudeme bližšie vyjadrovať. Samozrejme, o našich ďalších krokoch vás budeme vždy priebežne a včas informovať,“ uviedol Uhrík.

Nespokojní poslanci ĽSNS počas minulého týždňa oznámili, že končia vo vedení strany. Svoje rozhodnutie zdôvodnili tým, že začiatkom mesiaca delegáti snemu strany odhlasovali zmenu stanov, ktorá mení spôsob fungovania predsedníctva, jeho štruktúru a dáva predsedovi strany prakticky všetky kompetencie. „Po prijatí nových stanov členovia strany už definitívne stratili možnosť akokoľvek zasahovať a podieľať sa na rozhodovaní o podstatných otázkach," vyhlásili politici. 

„Rozhodnutie predsedu Mariana Kotlebu prevziať všetku moc na seba podporila aj vybraná časť členskej základne, ktorá to bez nášho vedomia odhlasovala. Toto rozhodnutie zmeniť pôvodne ľudovú stranu na stranu jediného muža musím rešpektovať, avšak ako zástanca tímovej spolupráce sa s tým jednoducho nedokážem stotožniť,“ skonštatoval Uhrík. Líder ĽSNS.

Kotleba to vníma ako zákulisnú hru vo vysokej politike

Marian Kotleba ich rozhodnutie zobral na vedomie. ​"Ja sa o tom dozvedám z médií. Nie všetci majú na to takí názor, táto situácia sa ešte bude vyvíjať. Kolegovia z tej skupiny nechcú rešpektovať to, že delegáti schválili stanovy, ktoré sú záväzné nielen pre predsedu, ale aj pre všetkých jej členov. Keď sa to raz schváli, tak sa tomu musia všetci podriadiť," vyjadril sa šéf ĽSNS k odchodu uvedených politikov zo strany. Kotleba doplnil, že všetko okolo toho vníma ako zákulisnú hru vo vysokej politike. 

"Neviem, čo chcú kolegovia ďalej robiť, ale je to na ich slobodnej vôli," odpovedal Kotleba na otázku, či si myslí, že odídenci založia novú politickú stranu. "S niektorými si viem predstaviť spoluprácu v budúcnosti, s niektorými, ktorí sa zachovali absolútne nefér, tak asi ťažšie. Musím povedať, že tieto hry rozohral pán Kočiš," uzavrel Kotleba.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy