Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chcel peknú fotku, zachraňovať ho museli policajti
Zdielať na

Chcel peknú fotku, zachraňovať ho museli policajti

PARTIZÁNSKE / Chcel si vyfotiť mesto, vyšplhal sa na skalu a takmer pritom zomrel. Reč je o mladom fotografovi z Partizánskeho. Spadol do rokliny a nedokázal sa pohnúť. Ležal tam niekoľko hodín. Nakoniec ho zachránili policajti.

Mladý muž si chcel odfotiť mesto. Takmer pritom prišiel o život. "Mal sa nachádzať v lese, nevedel povedať kde," povedal Ivan Gašparík, policajt Obvodného oddelenia PZ Partizánske. Nevedel sa pohnúť, komunikoval len cez mobil," doplnil kolegu policajt Jozef Meluš. 

Obaja policajti neváhali a pustili sa do pátrania. Vedeli iba to, že muž spadol zo skaly do strmého zrázu. "Terén bol klzký, zlý, ale išli sme za ním, lebo bol v ohrození života," priblížil Meluš. 

Mladý muž ležal v rokline asi tri hodiny. Policajti chceli byť pri ňom čo najrýchlejšie. "Ležal tam pod zrázom, nehýbal sa," upresnil Meluš. "My sme išli za ním dole, len on sa nevedel na nohy postaviť, že má nohy zlomené, museli sme ho za ruky vytiahnuť," doplnil Gašparík. "Šmýkalo sa, asi po 40-minútach sme ho dostali do lepšieho terénu," dodal Meluš. 

Vysilený bol nielen zranený mladík, ale aj policajti. Na pomoc si zavolali aj hasičov, ktorí pacienta zniesli do sanitky. Nebyť rýchleho zásahu policajtov, mladý muž by bol v lese zamrzol. "To by mala byť povinnosť pre každého, nielen pre policajtov," reagoval Gašparík. "Ja sa necítim ako hrdina, urobili sme, čo sme museli," poznamenal Meluš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy