Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tisíce upozornení nepomohli. Napriek zákazom v najprísnejších častiach Tatier zneli ohňostroje
Zdielať na

Tisíce upozornení nepomohli. Napriek zákazom v najprísnejších častiach Tatier zneli ohňostroje

VYSOKÉ TATRY / Kamzíky na prednom Solisku veru nemali pokojnú silvestrovskú noc. Tisíce upozornení a prosieb pred koncom roka, aby ľudia neodpaľovali ohňostroje v Národných parkoch sa zrejme nedostali k ľuďom, ktorí si urobili oslavu pod Soliskom. Ochranári verili, že v tejto ťažkej situácii nikomu ani len nenapadne robiť takéto bláznovstvá, ale žiaľ ostali sklamaní.

"Nachádzame sa v nadmorskej výske 1840 metrov na chate pod soliskom a tu všade naoakolo platí 5 stupeň ochrany," uviedol chatár na chate Solisko Milan Štefánik.

Ale ani to nezabránilo skupinke viacerých ľudí oslávit Nový rok v pokojnej tatranskej prírode, kde si zamestnanci chaty nedovolili zapáliť ani len prskavku. Toto zachytila bezpečnostná kamera počas silvestrovskej noci, asi minútový ohňostroj ktorým by pokojne tromfli aj silvestrovské oslavy niekde v centre mesta.



"Vedeli čo robia tak sa strašne rýchlo sa ponáhľali, a zmizli rýchlo odtiaľto preč, lebo asi vedeli, že aká pokuta, aké sankcie by na nich čakali," konštatuje Štefánik.

Chatár sa o tomto lunaparku na Solisku dozvedel zo sociálnych sietí. V komentároch dokonca ľudia upodozrievali práve zamestnancov, že to oni si spravili takéto bujaré oslavy v piatom stupni ochrany, no ľuďom, ktorí tu pracujú by ani nenapadlo takéto niečo. Sú srdcom aj dušou ochranári.  "My toto kruto odsudzujeme... dištancujeme sa od toho nemáme s tým nič spoločné," pokračuje Štefánik.

Ochranári sa s partiou neznámych maznať nebudú, sú presvedčen ío tom , že ide o enviromentálny trestný čin a preto vyšetrovanie posúvajú polícii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy