Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Otrasný prípad zo Sečovskej osady: Psa nechali dotrhať svorkou, za všetkým stoja miestne deti
Zdielať na

Otrasný prípad zo Sečovskej osady: Psa nechali dotrhať svorkou, za všetkým stoja miestne deti

SEČOVCE / Jeden z najhorších prípadov, s akým sa kedy stretli. Takto hovoria dobrovoľníci o zraneniach 10-ročnej sučky Niagari, ktorú našli v sečovskej osade. Priviazali ju na špagát a hodili medzi svorku psov, ktorá ju trhala. Polícia už potvrdila, že to majú na svedomí deti.


Sučku našli v osade v zúboženom stave. Pred ľuďmi, ktorí ju prišli zachrániť sa snažila ukryť. "Tie rany boli evidentné, že to sú rany po súboji s nejakými ďalšími zvieratami, pravdepodobne nie s jedným, ale s viacerými," okomentovala perdsedníčka československého kastračného programu Diana Truchlíková.


Sučka dostala meno Niagara. Najvážnejšie rany mala na hlave a krku. Zranenia boli podľa veterinára ešte čerstvé. "Môžu byť staré zhruba 2 týždne, čiže ten psík v podstate pod kožou doslova hnil za živa," dodáva Truchlíková.


Niagara bola obeťou psích zápasov. Potvrdzovalo to amatérske video, ktoré sa vzápätí objavilo na sociálnych sieťach. Policajti ihneď zakročili priamo v osade. "V danom prípade sa jedná o 2 maloleté osoby, ktoré sa ku skutku pred rodičmi priznali," uviedol policajný hovorca Jaroslav Ličák.



Niagara bola priviazaná a nemohla utiecť keď na ňu ostatné psy útočili. Miestni nám potvrdili, že takéto zápasy sa neorganizujú kvôli peniazom ale iba pre zábavu. "Súťaž robia, kto vyhraje," okomentovali miestni.Podľa policajného hovorcu Jaroslava Ličáka, trebišovský vyšetrovateľ, vo veci podozrenia z trestného činu týrania zvierat, rozhodne v zákonom stanovenej lehote.


Niagara sa z fyzických zranení už postupne zotavuje. Liečba psychických následkov však bude oveľa náročnejšia. "Tie následky tam budú ešte dlhodobé, možno že aj doživotné, čo sa týka strachu z cudzích ľudí a zo psov cudzích," uzavrela Truchlíková z kastračného programu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy