Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Psa postrelili počas dňa, majitelia nevedia, kto by bol schopný takto ublížiť
Zdielať na

Psa postrelili počas dňa, majitelia nevedia, kto by bol schopný takto ublížiť

KOŠICE / V pokojnej časti Košíc niekto strieľal na psa. Baddyho zasiahla guľka v záhrade. Rodinu však prekvapil fakt, že nešlo o vzduchovku, ale o skutočnú zbraň. Polícia začala po páchateľovi pátrať.

Pokojná nedeľa sa zmenila na záchranu ich rodinného miláčika Baddyho. Niekto naň počas bieleho dňa strieľal. Ráno o 9 sa vybrali na tradičnú prechádzku v okolí domu. Šesťročný Baddy sa správal ako obvykle a v poriadku prišli domov. O 11 si už všimli, že krváca.

"Prišla som v nedeľu na návštevu okolo 4 hodiny a Baddy ma vôbec neprivítal, ležal. Tak sa pozerám, som ho pohladkala a nechala som ho tak a išla som dovnútra a pýtam sa rodičov, že vlastne čo mu je, že je nejaký zvláštny. No a ocko mi hovorí, že našiel nejakú krv vzadu na chrbátiku a že asi má niečo pokúsané. Vyčistil mu to s peroxidom a nechal ho vonku," opísala situácia majiteľka psa, Zuzana Peková. Dcéra majiteľa zobrala psíka okamžite na veterinu, kde podstúpil operáciu. "Veterinárka zhodnotila, že ide o prestrel. Nešlo o žiaden brok, išlo o normálny kaliber," priznala majiteľka Zuzana. Majitelia domu nemajú ani predstavu kto mohol na ich psa zaútočiť. So všetkými z ulice majú dobré vzťahy: "nemáme žiadne také podozrenie, neviem, máme so všetkými dobré vzťahy. Tu bývajú všade na okolo rodiny mojej mamky čiže nemyslím si, že by to bol niekto zo susedov. Ťažko povedať." Baddy je veľmi pokojný, priateľsky pes, s ktorým nikdy neboli žiadne problémy a na nikoho ešte nezaútočil. "On sa fakt zdržuje, buď na priedomí sedí, čiže musel sedieť keď mu tá rana prešla," myslí si majiteľka. Už je po operácii a našťastie všetko dopadlo dobre. Majitelia boli tento skutok oznámiť na polícii, ktorá sa prípadom už zaoberá. "V tejto súvislosti sme prijali oznámenie a preverujeme bližšie okolnosti ako podozrenie z trestného činu týrania zvierat," informovala hovorkyňa Jana Mésarová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy