Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zbytočná tragédia: Muž z neznámych príčin zišiel z cesty, neprežil náraz do stromu
Zdielať na

Zbytočná tragédia: Muž z neznámych príčin zišiel z cesty, neprežil náraz do stromu

ZBUDSKÉ DLHÉ / V sobotu oslavoval 60. narodeniny, v nedeľu v obci Zbudské Dlhé s autom havaroval. Muž z neznámych príčin zišiel z cesty, narazil do plota a potom do stromu, čo neprežil. Kamaráti si ho pamätajú ako vzorného poľovníka, ktorý takmer vôbec nepil. Nevedia si vysvetliť, čo sa na ceste mohlo stať.

Nepochopiteľná, no hlavne zbytočná tragédia. Ešte v sobotu sa s najbližšími príbuznými tešil z narodenín, oslavoval 60-tku, dnes je ale všetko inak. Ku kolízii došlo hneď pri kostole v obci Zbudské Dlhé. Záchranné zložky tu vyrážali okolo desiatej dopoludnia.

Podľa doterajších zistení vozidlo zišlo z cesty, narazilo do oplotenia pri dome a do stromu. "Po našom príchode sa na mieste zásahu nachádzali dve posádky RZP, zranený sa nachádzal mimo vozidla v ich opatere," opísal situáciu veliteľ zásahu Maroš Richweis. 

Napriek snahe sa 60-ročného miestneho muža zachrániť nepodarilo. Kamaráti si ho pamätajú ako vzorného poľovníka. Policajti už v tomto prípade začali aj stíhanie, a to vo veci trestného činu usmrtenia. "Prítomnosť alkoholu u 60-ročného vodiča bude potvrdená alebo vylúčená na základe výsledkov z pitvy," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

"On alkohol absolútne nepil, sem-tam pivo. Neviem si predstaviť, aká to bola oslava," poznamenal kamarát nebohého Andrej. "Momentálne v prípade vykonáva všetky potrebné úkony smerujúce k objasneniu nehody," dodala policajná hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy