Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž obvinený z vraždy sa sám zapájal do pátrania po tele
Zdielať na

Muž obvinený z vraždy sa sám zapájal do pátrania po tele

BANSKÁ BYSTRICA / Vražda 38-ročného Stanislava otriasla umeleckou obcou v Banskej Bystrici. Nezištne pomáhal pri budovaní kultúrneho centra, pri predstaveniach pomáhal nielen technicky, keď bolo treba ujal sa aj úlohy na javisku.

Spomínajú naňho ako na človeka s veľkým srdcom. 38-ročný Stano sa angažoval v mnohých banskobystrických kultúrnych organizáciách v umeleckých projektoch. 

"On to ani nebral ako prácu. To sa nedá robiť ako práca, pokiaľ tomu neveríte nemôžete robiť s ľuďmi s mentálnym postihnutím alebo budovať kultúrne centrum, pokiaľ tomu neveríte" povedala kamarátka zosnulého Kristína Chmelíková.

"Sám hral malé úlohy keď bolo treba alebo celé predstavenie otáčal točňou, na ktorej stáli herci," zaspomínal si jeho kamarát Milan Slama.

Zmizol ešte koncom novembra, jeho bezvládne telo našli policajti až krátko pred vianocami. Vrah, 34-ročný Branislav ho zahrabal a zahádzal konármi v lese nad Hrochoťou. "On mal veľmi láskavé srdce. Rozdával radosť všade, kde prišiel," vyrozprávala kamarátka Kristína.


Zarážajúce je, že muž obvinený z jeho vraždy sa sám do hľadania zapájal. Pomáhal pri pátracích akciách, ktoré organizovali jeho kamaráti. Prokurátor pre obvineného žiadal väzbu, o ktorej dnes popoludní rozhodol Okresný súd v Banskej Bystrici. "Okresný súd vyhovel návrhu prokurátora na vzatie obvineného do väzby z dôvodov útekovej a preventívnej väzby,"  uviedol prokurátor Rastislav Remeta.


Obvinený Branislav tvrdil, že došlo k hádke a fyzickej potýčke, obeť zaškrtil. "Aj napriek tomu, že uvádzal, že sa jednalo o vzájomný konflikt vyvolaný poškodeným. Napriek tomu celú situáciu oľutoval a ku skutku sa viac menej doznal," informoval obhájca Bernard Pekár.

Obvinenému mužovi hrozí za vraždu kamaráta mimoriadne vysoký trest a to 25 rokov až doživotie.  Priťažujúce v tomto prípade je to, že vraždu spáchal počas núdzového stavu. "Bolo potrebné skutok kvalifikovať aj vzhľadom na túto okolnosť,"  dodal Remeta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy