Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Video, ktoré je hitom českého internetu: Policajti sa snažia chytiť vodiča štvorkolky
Zdielať na

Video, ktoré je hitom českého internetu: Policajti sa snažia chytiť vodiča štvorkolky

SUŠICE / Ťažko pochopiteľný zásah majú za sebou mestskí policajti v Sušiciach. Vodič na štvorkolke im ušiel a video sa stáva hitom internetu.

Videozáznam jedného zo svedkov nehody začína vo chvili, kedy dvaja strážnici doslova vysia na vodičovi a snažia sa ho zastaviť.  Štvorkolka je zrazu prevrátená, vodič sa ale nechce vzdať. Strážnici skúšajú všetko. Chvaty zozadu za krk, podrazenie nôh, no vo dvojici ale nemajú šancu.

Muž odolává zákroku policajtov a zároveň sa mi darí naštartovať, parťáci vo službách už si delí role, jeden sa ho snaží chytiť zozadu za bok a bráni mu nasadnúť.  Jeho kolega sa ho zo zemi snaží zachytiť za nohavice. " Jednoducho ich zmohol a oni sa do tho nejak zamotali do kolies," uviedol veliteľ mestskej polície Sušice Libor Potužník. V tom vychádza dvojica z čerpacej stanice.

Muž sa rozhodne zúfalým policajtom pomôcť. Jeho partnerka ho ale na poslednú chvíľu strhne preč. Takže úspech celej akcie je opäť len na oboch strážcov zákona. Muž na štvorkolke ale už odchádza,  posledné sily policajtov už vychádzajú nazmar. "My samozrejme vieme o koho sa jedná, pretože toho človeka naháňala polícia niekoľkokrát a toto nie je prvý prípad. Ja mám pocit, že má dva zákazy vedenia vozidla a nejakú podmienku, "  dodal Potužník.

Hovorkyňa polície Plzeňského kraja potvrdila, že prípad si už prebrala štátna polícia azačali trestné stíhanie vo veci  "pre podozrenie zo spáchanie trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia a vykázania."

Pretože muž za volantom štvorkolky sedel v dobe núdzového stavu, hrozí mu až osemročný trest za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy