Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž z Trenčína mal takmer rok neustále prenasledovať svoju bývalú družku. Matka dvoch detí zakročila
Zdielať na

Muž z Trenčína mal takmer rok neustále prenasledovať svoju bývalú družku. Matka dvoch detí zakročila

TRENČÍN / Muž mal takmer rok neustále prenasledovať svoju bývalú družku. Matke dvoch detí z Trenčína pretiekol pohár trpezlivosť a tak na svojho expartnera zavolala policajtov. Aj keď žene fyzicky neublížil, skončil v putách.

Neuniesol rozchod s partnerkou, s ktorou má dve deti. Päťdesiat ročný Martin z Trenčína mal podľa polície minimálne od januára tohto roka prenasledovať svoju bývalú družku proti jej vôli. Mal byt všade tam, kam sa pohla, pričom pekného slova na ňu nemal. "Keď ju stretol, tak mal na poškodenú kričať, vulgárne jej mal nadávať a urážať ju," uviedol policajný hovorca Pavol Kudlička.

Pokoj pred nim nemala mať ani doma. "Muž mal chodiť klopať na dvere jej bytu a opakovane mal poškodenú telefonicky kontaktovať a posielať jej rôzne vulgárne SMS správy," dodáva Kudlička.

Prenasledovanie sa malo neustále stupňovať a pribúdať mali aj žiarlivostné scény. Žena sa napokon obrátila na políciu, ktorá konala nekompromisne. "Konanie obvineného podstatným spôsobom zhoršilo kvalitu života poškodenej a vzbudilo u nej dôvodnú obavu o jej život a zdravie," objasnil policajný hovorca.

Päťdesiatročného Martina zatkli a umiestnili do cely policajneho zaistenia. Obvinili ho z nebezpečného prenasledovania a prokurátor navrhol jeho väzobné stíhanie.


O mužovom najbližšom osude sa rozhodovalo na okresnom súde v Trenčíne, kde svojho syna prišli povzbudiť jeho rodičia. Podľa nich si bývalá družka prenasledovanie vymyslela. "Čoby prenasledoval, šak keď po chlapoch chodila, tak radsej spravila toto, čo spravila, aby mala voľnú cestu," povedala matka obvineného.

"Obvineného muža sudca vzal do väzby. Dôvodom väzby je obava, že by obvinený, v prípade jeho ponechania na slobode, pokračoval v trestnej činnosti. Väzbu bude obvinený vykonávať v ÚNVV v Ilave," informoval hovorca krajského súdú v Trenčíne Roman Tarabus.

 Za nebezpečné prenasledovanie hrozí obvinenému mužovi až trojročný trest odňatia slobody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy