Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V obci Kláštor pod Znievom našli spôsob, ako žiakom spestriť online výučbu. Prispela aj TV JOJ
Zdielať na

V obci Kláštor pod Znievom našli spôsob, ako žiakom spestriť online výučbu. Prispela aj TV JOJ

KLÁŠTOR POD ZNIEVOM / Ani žiakov v obci Kláštor pod Znievom neobišlo domáce online vyučovanie. Samozrejme, že pre mnohé deti je táto situácia už aj frustrujúca. Starostka obce ale prišla s nápadom, ako žiakom spestriť takúto formu vyučovania.

Učitelia a vedenie obce zorganizovali pre školákov týždeň prekvapení. "Som rozmýšľala, akým spôsobom vyučovanie deckám opäť zatraktívniť," povedala starostka obce Erika Cintulová. 

Oslovili teda viacero vedcov, ale aj populárnych ľudí, či by cez internet neodučili jednu hodinu. Túto ponuku bez problémov prijala aj naša moderátorka Lucka Barmošová. "Je pre mňa veľmi zaujímavé pracovať aj s takouto vekovou skupinou a zúčastniť sa tej toľko diskutovanej online výučby," poznamenala Lucka. 

Slovenčinu žiakov vyučovala netradičnou formou, keď im rozprávala o novinárskej práci. "Sa snažíme personifikovať každú udalosť, nejakú informáciu, napríklad - úrad vykonal kontrolu, nemusíme dávať trpný rod a dávať - bola vykonaná kontrola," vysvetlila žiakom. 

Dievčatá a chlapci mali na ňu rozličné otázky. "Chcela som sa opýtať, že či budeme v telke?" opýtala sa jedno zo žiačok. 

"Oceňujem taký ľudský, priateľský prístup, ktorý pani Barmošová zaujala voči deťom," reagovala učiteľka slovenského jazyka Lucia Smiková. A priateľsky sa žiakom prihováral aj olympijský víťaz a majster sveta v chôdzi Matej Tóth. "Chôdzi sa venujem 24 rokov a začal som ako 13-ročný, tak sa môžete dozvedieť, že koľko mám rokov," povedal deťom. 

"Naučil ich obsah trojuholníka, dal im vypočítať aj príklad, ktorý zvládli," priblížil učiteľ matematiky Matúš Temer. "Dúfam, že ten týždeň prekvapení decká nakopne, aby ešte v tom online vyučovaní vydržali a že to čoskoro skončí," dodala starostka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy