Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dámske návštevy a stretnutia s kolegami. TV JOJ sa snažila dostať do nemocnice, kde je hospitalizovaný Kollár
Zdielať na

Dámske návštevy a stretnutia s kolegami. TV JOJ sa snažila dostať do nemocnice, kde je hospitalizovaný Kollár

BRATISLAVA / Koaličná rada v nemocnici pri lôžku parlamentného predsedu Borisa Kollára nebola jedinou návštevou v čase prísneho zákazu. Dámske návštevy a stretnutia s jeho kolegami boli zdá sa na dennom poriadku. Kollár pritom už včera tvrdil, že má výnimku a lieči sa v samostatnom trakte. Dnes sme si tieto priestory chceli prezrieť. A možno už tušíte ako to dopadlo.

Všetko sa to začalo nehodou limuzíny parlamentného predsedu. V čase zákazu vychádzania sa v nej vážne zranil samotný Kollár. Rovnako ako aj jeho priateľka, ktorú vo vládnom aute viezol.  Traumatológia nemocnice na bratislavských Kramároch bola prvým miestom, kde po vážnej nehode previezli predsedu parlamentu Borisa Kollára.  Už vtedy boli nemocnice kvôli epidémii pre návštevy zatvorené. Zdá sa však, že iba pre bežných smrteľníkov. O svojej vlastnej skúsenosti hovorí žena, ktorej v nemocnici bez rozlúčky zomrel otec. A to práve v čase hospitalizácie Borisa Kollára. "Nebolo mi to umožnené, lebo nariadenia. Žiadala som, prosila som, plakala som, bola som tam za jednu hysterickú ženskú. Ale nič som nechcela, neľudské," povedala príbuzná hospitalizovaného pacienta.

Niekto môže, niekto nie


Ona sama tvrdí, že narozdiel od nej Kollár povolené návštevy mal už vtedy. A nie len to.  "Prespával tam jeho brat. Viem to od personálu, ktorý pracoval na traumatológii," dodala príbuzná pacienta.

"Príbuzný hospitalizovaného pacienta môže priniesť osobné veci pacienta, ktoré odovzdá do rúk personálu oddelenia, ktorý ďalej tieto osobné veci distribuuje pacientov. Z bezpečnostných dôvodov sa odovzdanie osobných vecí vykonáva pred vstupom na konkrétnu kliniku alebo oddelenie. Takto to bolo aj v prípade hospitalizácie predsedu NRSR pána Borisa Kollára, ktorému osobné veci priniesol príbuzný v tomto prípade pán poslanec Ľudovít Goga. Pán poslanec veci odovzdal personálu, ktorý ich ďalej odovzdal predsedovi NRSR," uviedla v stanovisku hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.Keď sme si to chceli overiť, brat Borisa Kollára nedvíhal telefón.  

Z nemocnice na Kramároch previezli Borisa Kollára do nemocnice Sv. Michala. Napriek zákazu návštevy ani tu neboli ničím výnimočným.  Nielen zábery z rokovania koaličnej rady, ale aj nemocničné návštevy žien známych z Kollárovej blízkosti zverejnil portál ereport.

Ešte zarážajúcejšia je však výpoveď zdravotných sestier pre denník SME, ktoré sa dostali do priameho sporu s Kollárovými návštevami.  "Jedna z Kollárových priateliek povedala sestre, že už dve hodiny čaká na čaj. Sestrička sa ohradila, že ona tu nie je na to, aby varila čaj. Nebolo výnimkou, že dámske návštevy prišli aj o druhej v noci a samozrejme zostávali na izbe do rána. Dámske návštevy nedodržiavali žiadne pravidlá ani hygienicko-epidemiologický režim. Po oddelení chodili bez ochranných prostriedkov," uvádza denník. "Sú aj tu úplne fantastické sestričky ale vždy sa nájde  aj tu takáto čierna ovca, ktorá ten dojem z toho celého pokazí,"  reagoval Kollár na videu, ktoré zverejnil na svojom profile.

Chceli sme sa dosať do priestorov, no márne


Personál, ktorý mal Kollár k dispozícii, bol určený iba jemu. O návštevách tvrdí, ho nimi iba chcel odbremeniť od práce. Televízia JOJ dnes oslovila riaditeľa štátnej nemocnice. Žiadali sme ho o povolenie návštevy zvláštnych priestorov v ktorých sa zdržiava. Aby sme mohli nakrútiť podmienky v ktorých je hospitalizovaný. "Nepôjdu tam žiadne televízie a nedostane sa tam nikto.  Dnes som tam bol, zakázal som akékoľvek návštevy, platí to aj pre vás, dobre? Takže nakrúcať si nebudete nič tu u nás," povedal riaditeľ nemocnice Branislav Delej .


Riaditeľ nakoniec vydal oficiálne stanovisko k hospitalizácii parlamentného predsedu. V ňom hovorí o profesionálnom zlyhaní zdravotných sestier a o vyvodení dôsledkov voči nim. Samotný Kollár sa cíti byť ukrivdený. Tvrdenia sestier vyvracia. A hovorí, že zajtra radšej odchádza na reverz domov. "Všetkým sa Vám ospravedľňujem, ak som niekoho urazil. Je mi to ľúto," odkázal verejnosti jeden z najvyšších ústavných činiteľov.

Komentátor Arpád Szoltész tvrdí, že " úplne flagrantne sa ukazuje, že vláda zmeny znamená len personálnu zmenu, ale absolútne žiadnu zmenu v prístupe. Fascinujúce sú ospravedlnenia, ktoré vyznievajú asi tak, že ospravedlňujem sa Vám, že ste všetci debili."

Aj napriek zákazu návštev sa stretli koaliční poslanci v nemocnici. Stretli sa tak spoločne s Borisom Kollárom. Viac vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy