Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vynášal informácie, tak musel skončiť. Prokurátor Bystrík Palovič doplatil na kontakty s Kočnerom
Zdielať na

Vynášal informácie, tak musel skončiť. Prokurátor Bystrík Palovič doplatil na kontakty s Kočnerom

BRATISLAVA / Najprísnejší trest pre bratislavského prokurátora Bystríka Paloviča staršieho chce disciplinárna komisia Generálnej prokuratúry. Predpoludním rozhodovala v Trenčíne. Prokurátor má prísť o funkciu pre kontakty s viacnásobne trestne stíhaným Marianom Kočnerom. Komunikoval s ním cez mobil a stretávali sa aj osobne.

Podľa komisie vedel, že Kočner je kriminálne závadová osoba. Údajne sa dopustil aj ďalších pochybení, čím konal dehonestujúco pre celý prokurátorský stav. Prokurátor kontakty s Kočnerom priznal, no s tým, že jeho v prospech nič neovplyvňoval. Konal údajne pod nátlakom, lebo Kočner mal dobré vzťahy s celým vedením prokuratúry a bál sa mu odporovať. Rozhodnutie disciplinárnej komisie nie je právoplatné, teraz ide na odvolacie konanie. Palovič má zatiaľ pozastavený výkon funkcie.

"Rozhodnutie disciplinárnej komisie rešpektujem. Uložené disciplinárne opatrenie považujem vzhľadom na osobu môjho klienta a jeho postoj k celému disciplinárnemu stíhaniu za neprimerane prísne," uviedol obhajca disciplinárne stíhaného prokurátora Rastislav Palovič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy