Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
FOTO: Prázdne ulice, parkoviská a obchody. Ako vyzeral prvý deň zákazu vychádzania?
Zdielať na

FOTO: Prázdne ulice, parkoviská a obchody. Ako vyzeral prvý deň zákazu vychádzania?

BRATISLAVA / Od soboty platí na Slovensku čiastočný lockdown. Do nedele prvého novembra by ľudia mali vychádzať z domu iba v nevyhnutných prípadoch. Napríklad, keď potrebujú ísť do práce alebo odprevadiť deti do školských zariadení, či si vybaviť nákup potravín alebo liekov.

​Napriek tomu, že obchody počas lockdownu môžu ostať otvorené, zákazníci by do nich vstúpiť nemali, pretože porušujú pravidlá. A tak väčšina obchodníkov nechala svoje prevádzky zatvorené a tí, čo aj otvorili, nadšení veľmi nie sú.

V potravinách alebo lekárňach, kam môžu ľudia vstúpiť, to v sobotu v nákupnom centre vyzeralo podobne. Mesto bolo prázdne, no pobyt v lesoch v rámci okresu nie je zakázaný a tak to ľudia využili.

Výnimku z lockdownu má starostlivosť o vlastné hospodárske zvieratá. Venčenie spoločenských zvierat je povolené do 100 metrov od bydliska, povolené sú pohreby, cesta na poštu, do autoservisu alebo na čerpaciu stanicu. Medzi častými otázkami je, kde sa vlastne zdržiavať, keď máme trvalý pobyt inde ako miesto obvyklého pobytu.

Ľudia v uplynulé dni chodili do poslednej chvíle na cintoríny. Aj keď pre ľudí platí zákaz navštevovať cintoríny, ich brány ostali otvorené.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy