Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Danko alebo Hrnko? SNS si zvolila nového predsedu
Zdielať na

Danko alebo Hrnko? SNS si zvolila nového predsedu

Archívna reportáž

Danko vypovedal na NAKA.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Slovenskú národnú stranu z pozície predsedu bude aj naďalej viesť Andrej Danko. Rozhodli o tom delegáti na sobotňajšom sneme strany v Liptovskom Mikuláši. V súboji so svojím vyzývateľom Antonom Hrnkom získal Danko 88 hlasov, kým Hrnko len 25.

Krátko po neúspešných parlamentných voľbách síce Danko avizoval, že sa už o predsednícku funkciu nebude uchádzať, napokon však zmenil názor a prijal nomináciu od Krajských rád SNS. „Som hrdý na to, že tento snem bol pripravený tak, že ani jeden z delegátov nevzniesol žiadnu výhradu. Uvedomujem si, že byť predsedom nasledujúce štyri roky je obrovská zodpovednosť a že ma od pondelka čaká trhanie v médiach a nenávisť opozície,“ vyhlásil krátko po voľbe Danko.

​Vízia pre smerovanie strany je pre Danka jasná. „Urobím všetko pre to, aby SNS bola alternatívou pre voličov a aby sa vzoprela tejto vláde Matoviča, Sulíka a Kollára. Som poučený množstvom vecí z minulosti. Urobím všetko pre to, aby som Matoviča s Kollárom zastavil,“ doplnil staronový predseda SNS.

Dankov protikandidát pred novinármi skonštatoval, že takýto výsledok aj vzhľadom na organizáciu snemu očakával. „Gratulujem pánovi Dankovi k predsedníckej funkcii, ale nebude to mať ľahké. Ja pôjdem svojou cestou. Zo strany zatiaľ nevystúpim, ale musím sa nejakým spôsobom zariadiť tak, aby som bol užitočný. Myslím si, že mám ešte čo povedať na slovenskej politickej scéne a viem, ako a kedy,“ skonštatoval Hrnko.

Myslí si, že po dnešnom sneme SNS čaká úbytok v členskej základni. Už priamo zo snemu odišlo po voľbe predsedu niekoľko delegátov nespokojných s výsledkom. „Množstvo delegátov pri voľbe hlasovalo v rozpore s tým, aké mali odporúčanie od svojich členov,“ vyhlásil Hrnko.

Snem SNS v Liptovskom Mikuláši sa koná za zatvorenými dverami bez prítomnosti médií. Aktuálne snem pokračuje voľbou podpredsedov a predsedníctva strany na najbližšie obdobie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy