Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragédia v Poprade: Len 7-ročné dieťa vypadlo z okna nemocnice
Zdielať na

Tragédia v Poprade: Len 7-ročné dieťa vypadlo z okna nemocnice

Archívne video

POPRAD / Len 7-ročné dievčatko vo štvrtok popoludní vypadlo z okna nemocnice v Poprade. Zraneniam po páde z ôsmeho poschodia podľahlo na mieste. Prípad už vyšetruje polícia.

Mimoriadne ťažké chvíle prežívajú príbuzní len 7 ročnej Agnesky. Dobehli do nemocnice z ktorej im okolo 14-tej hodiny zatelefonovali. Až na mieste sa dozvedeli, že malá Agneska vypadla z ôsmeho poschodia detského oddelenia. "V nemocnici nám pomohli, či už s dýchaním alebo so všetkým. Ale toto čo sa stalo... Nemocnica nič nerieši, všetko to ukrýva, bolo ticho a nič sa nestalo," povedal brat dievčatka. 

"Je nám nesmierne ľúto tejto situácie. Vyjadrujeme rodine a pozostalým úprimnú sústrasť. Momentálne  prebieha vyšetrovanie, a to sú všetky informácie, ktoré môžeme poskytnúť," informovala hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda.

Dievčatko sa dostalo do nemocnice v stredu popoludní, miestna občianska poriadková služba v Spišskom Štiavniku, kde malá Agneska bývala si všimla, že niečo nie je v poriadku. "Cestou domov začala zvracať, pretože sa jej cez to rúško zle dýchalo. Keď sme ju doviezli domov rodičom tak sme rýchlo museli zavolať rýchlu zdravotnú službu," povedal príbuzný.

"Mali dávať pozor a nemali mať kľúčky v oknách, keď vedeli, že tam sú deti. Veď to je jasné, že hocijaké dieťa 7-8 ročné otvorí to okno a vyskočí, keď nevydrží," myslí si otec Agnesky.

"V nemocnici sú dlhodobo prijaté opatrenia. Na detskom oddelení sú odstránené z okien kľučky. Nevieme ako k takejto nešťastnej udalosti mohlo dôjsť a tá je predmetom vyšetrovania," dodáva Glajda.

Zatiaľ je však záhadou ako mohlo dôjsť k nešťastiu. Do miestnosti, odkiaľ dieťa spadlo vstúpil kriminalistický technik a zaisťoval stopy. Príbuzní po tejto udalosti chcú poznať vinníka. "Chceme podať trestné oznámenie na celú nemocnicu a tú sestričku, všetkých ktorí nedávali pozor na dieťa," uviedol príbuzný dievčatka.

V súčasnosti prebiehajú procesné úkony a polícia sa bližšie nebude vyjadrovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy