Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
VIDEO: V bejrútskom prístave vypukol mohutný požiar. Z miesta stúpa hustý čierny dym
Zdielať na

VIDEO: V bejrútskom prístave vypukol mohutný požiar. Z miesta stúpa hustý čierny dym

BEJRÚT / V bejrútskom prístave, ktorý pred mesiacom zničil obrovský výbuch, vo štvrtok vypukol rozsiahly požiar. Jeho príčina zatiaľ nie je známa.

Podľa libanonskej agentúry NNA horí v sklade pneumatík v prístavnej bezcolnej zóne. Z dostupných snímok je vidieť, že z miesta stúpa čierny dym. NNA oznámila, že patričné úrady situáciu rieši.

Libanonský Červený kríž oznámil, že tentokrát výbuch nehrozí, a že nebol ani nikto zranený. Iba niekoľko ľudí sa nadýchalo dymu.

Príčina ohňa zatiaľ nie je známa. Riaditeľ prístavu povedal v rozhovore s miestnou televíznou stanicou, že požiar vypukol na mieste, kde boli uskladnené pneumatiky a potravinový olej. "Horieť začali nádoby s olejom a od nich sa potom plamene rozšírili na pneumatiky. Príčinou je buď horúco alebo nejaké pochybenia. Je príliš skoro na to, aby sme si boli istí," dodal.

NNA uvádza, že príjazdová cesta k prístavu zostala prejazdná, avšak podniky ležiace v blízkosti prístavu vyzvali zamestnancov, aby z miesta odišli.

Armáda na twitteri napísala, že na uhasenie požiaru použije aj armádne vrtuľníky.

​Štvrtého augusta otriasla Bejrútom mohutná explózia, keď v tamojšom prístave vybuchlo 2 750 ton dusičnanu amónneho. Výbuch spôsobený pravdepodobne neďalekým požiarom pocítili v niekoľkých častiach mesta a v okruhu niekoľkých kilometrov spôsobil rozsiahle škody. Zomrelo viac ako 190 ľudí a okolo 6500 utrpelo zranenia. Niekoľko stoviek tisíc obyvateľov prišlo v priebehu niekoľkých sekúnd o strechu nad hlavou.

Pozrite si zábery z výbuchu dusičnanu bejrútskeho prístavu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy