Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kauza Dobytkár: Finančník Kvietik ostáva v base, Najvyšší súd zamietol jeho sťažnosť
Zdielať na

Kauza Dobytkár: Finančník Kvietik ostáva v base, Najvyšší súd zamietol jeho sťažnosť

SLOVENSKO / Finančník Martin Kvietik sa neúspešne snaží dostať z väzenia na slobodu. Najvyšší súd SR zamietol jeho sťažnosť proti väzobnému stíhaniu v kauze Dobytkár. Podľa polície je Kvietik spolu s bývalým šéfom Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jurajom Kožuchom obvinený zo zločinu prijímania úplatku. Megakorupčný prípad kšeftovania s agrodotáciami polícia vyšetruje dlhodobo a po aprílovej razii obvinila dovedna 21 fyzických a právnických osôb. Výška zdokumentovaných úplatkov, ktoré mali obvineným plynúť od žiadateľov agrodotácií, presahuje 10-miliónov eur. Kvietik sa z väzby nedostal ani v máji, keď Najvyššiemu súdu SR ponúkal finančnú náhradu väzby vo výške 200-tisícovej kaucie.

Kauza Dobytkár súvisí s podozreniami na korupciu v prostredí Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Polícia hodnotu poskytnutých úplatkov v rámci tejto kauzy zatiaľ vyčíslila na 10,5 milióna eur. V rámci vyšetrovania prípadu policajti od marca vykonávali zaisťovacie úkony na území celého Slovenska.

V skupine osôb obvinených z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti sú napríklad bývalý šéf PPA Juraj Kožuch, bývalý výkonný riaditeľ PPA Ľubomír Partika, bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva Marek Kodada, finančník Martin Kvietik alebo podnikatelia Norbert Bödör a Peter Kuba. Medzi ďalšími obvinenými sú aj advokáti alebo veterinár.

TV JOJ zistila, prečo Bödör ostáva na slobode: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy