Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kauza Dobytkár rezonuje: Z tímu odchádza hlavný policajný vyšetrovateľ
Zdielať na

Kauza Dobytkár rezonuje: Z tímu odchádza hlavný policajný vyšetrovateľ

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Hlavný vyšetrovateľ z kauzy Dobytkár by mal k 31. augustu skončiť. Bude to tak už druhý člen vyšetrovacieho tímu, ktorý odchádza z policajného zboru.

Informáciu priniesli Aktuality.sk, ktorým to mali potvrdiť viaceré zdroje z rezortu vnútra. Z kauzy Dobytkár sa tak stiahol už ďalší člen PZ. Kauza Dobytkár je monštruózny prípad korupcie, ktorý v dejinách našej samostatnosti nemá obdoby. Súvisí s podozreniami na korupciu v prostredí Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Polícia hodnotu poskytnutých úplatkov v rámci tejto kauzy zatiaľ vyčíslila na 10,5 milióna eur. V rámci vyšetrovania prípadu policajti od marca vykonávali zaisťovacie úkony na území celého Slovenska. 

V skupine osôb obvinených z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti sú napríklad bývalý šéf PPA Juraj Kožuch, bývalý výkonný riaditeľ PPA Ľubomír Partika, bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva Marek Kodada, finančník Martin Kvietik alebo podnikatelia Norbert Bödör a Peter Kuba. Medzi ďalšími obvinenými sú aj advokáti alebo veterinár

Súvisiace články

Najčítanejšie správy