Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Minister školstva navštívil letnú školu. Projekt sa mu páči, chce ho viac finančne podporiť
Zdielať na

Minister školstva navštívil letnú školu. Projekt sa mu páči, chce ho viac finančne podporiť

LIPANY / Školský rok sa začne druhého septembra. Rozhodlo o tom ministerstvo školstva, ktoré chce ísť radšej cestou opatrení, ako plošného zatvárania. Pre fungovanie od septembra bude platiť manuál od materských až po vysoké školy. Zatvárať budú len také školské zariadenia, ktoré budú mať viac pozitívnych prípadov. Inak odporúčajú dodržiavať prísne hygienické opatrenia.

Základná škola v Lipanoch sa pustila do projektu letnej školy a navštívil ich aj minister školstva. Ten si projekt letných škôl pochvaľuje a na budúci rok ich chce rozšíriť na obdobie oboch letných mesiacov. Do školy na východe Slovenska prišiel aj s informáciami o tom, ako to v školách bude vyzerať o dva týždne.

"Cestujeme po celom Slovensku, aby sme videli, ako fungujú letné školy, a aby sme dostali spätnú väzbu. Je veľmi pozitívna, takže aj počas budúcich letných prázdnin budeme pokračovať s letnými školami. Budeme ich určite rozširovať a prispievať na ne oveľa viac financií. Chceli by sme, aby boli variabilnejšie a boli v priebehu dvoch mesiacov, aby si školy mohli vyberať jednotlivé moduly. Budeme to ešte celé kreovať aj na základe spätnej väzby,“ povedal na dnešnej návšteve letnej školy v Bystranoch Gröhling.

Školy po celom Slovensku sa pripravujú na začiatok nového školského roka. Situácia je pritom taká, že aktuálne máme viac denných prírastkov ako predtým, než školy zatvorili.

Ministerstvo pripravilo fázy zelenú oranžovú a červenú. V tej prvej nemá škola žiadneho nakazeného, v oranžovej môže byť žiak alebo pedagóg. V červenej sú už viacerí. Školy v zelenej fáze budú fungovať v štandardnom režime. Tie, v ktorých sa objaví podozrenie, budú musieť dodržiavať prísnejšie hygienické opatrenia, i v školách s červeným označením sa budú učiť dištančne. Plošné zatváranie škôl teda nie je v pláne. Podľa skúsených pedagógov by na to doplatili najmä tí najmenší žiaci.

Pozrite si reportáž o príprave škôl na dištančné štúdium: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy