Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Víkend začína sľubne. Udrží sa však pekne počasie?
Zdielať na

Víkend začína sľubne. Udrží sa však pekne počasie?

BRATISLAVA / V piatok k nám prúdil teplý vzduch od juhu až juhozápadu, a tak sa mnohí potešili jasnej oblohe a teplote od 23 na severe po 31°C. Vydrží, či nevydrží takýto charakter počasia aj v ďalších dňoch?

Sobota bude začínať jasno, prípadne takmer jasnou oblohou, v dolinách a kotlinách sa môže ojedinele objaviť hmla. Aj v noci bude teplo, na západe od 20 do 16, na zvyšku krajiny od 16 do 10°C. Cez deň bude naďalej teplo, prevládať bude počas celého dňa málo oblačná obloha. Na západe krajiny môže byť lokálne aj dusno. Na teplomeroch bude od 26 na severe po 33°C na juhu.
Situácia sa ale začne meniť v neskorých podvečerných hodinách, keď od západu začne oblakov u nás pribúdať. To už naše počasie začne ovplyvňovať studené frontálne rozhranie. "Pri jeho postupe k nám sa nedajú vylúčiť večer ani prvé prehánky, či búrky, najpravdepodobnejšie sú pri hraniciach s Českom. Do nedeľného rána poklesne teplota na 20 až 15°C," vraví meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Cez deň bude v nedeľu už veľa oblakov, na viacerých miestach budú zrážky. Pôjde o dážď, prehánky, prípadne aj búrky, ktoré môžu byť intenzívne a s krúpami. Teplota, samozrejme, poklesne. Denné maximum bude od 25 do 30°C, ale na severe a aj krajnom západe bude v nedeľu okolo 23°C. Rozfúka sa postupne severozápadný vietor do 30, v nárazoch okolo 55 km/h, pri búrkach bude ešte silnejší.
Začiatok budúceho týždňa bude s premenlivou oblačnosťou, na mnohých miestach bude pršať. Zrážky začnú ubúdať až v utorok popoludní. Jemne sa ochladí. Maximálna teplota by mala byť od 23 do 28, na severe okolo 21°C.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy