Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hádka na prechode skončila zrážkou mladej ženy. Príbuzní vodiča vidia rasový problém
Zdielať na

Hádka na prechode skončila zrážkou mladej ženy. Príbuzní vodiča vidia rasový problém

HUMENNÉ / Pán rasista- aj takéto obvinenia padali po včerajšej nehode na výjazde z Humenného. Zašlo to až tak ďaleko, že vodič po hádke s chodcom strhol volant, pohol sa a vrazil do chodkyne ktorá tadiaľ náhodou prechádzala. Podľa svedkov vodič z miesta ušiel, no po chvíli sa vrátil. Jeho príbuzní sú presvedčení, že išlo o rasový problém. To ale chodci absolútne odmietajú. Prípad začala vyšetrovať polícia.

K incidentu malo dôjsť na prechode pre chodcov v Humennom. Muž s bicyklom prechádzal cez cestu z jednej strany, skupinka mladých ľudí šla oproti. Podľa polície 24 ročný vodič zastavil a dával im prednosť. V tej chvíli sa však medzi ním a chodcom strhla ostrá hádka. "Ja som prišiel k nemu a som mu povedal, že tu je plná čiara, tu je prechod pre chodcov, mal zastaviť a on sa začal s rukami rozmachovať na mňa," povedal chodec."Následne k nemu pristúpil 45 ročný chodec, ktorý sa mu snažil otvoriť dvere," dodáva policajný hovorca Igor Pavlík.

Vodič sa podľa slov svedkov pod vplyvom emócií pohol dopredu a zrazil chodkyňu, ktorá tadiaľ práve prechádzala.
"On išiel na mňa, on na mňa začal trúbiť. Ja som prišiel k nemu a hovorím, čo robíš? A on to stočil a rovno cez plnú čiaru nabral mladú slečnu, ktorá je momentálne v nemocnici," opísal muž, ktorý prechádzal.

"Vy mi nadávate do rasistov, mi nadávate do rasistov. A čo chcete urobiť so mnou? Mi nadávate do rasistov," vykrikovali po sebe.

​Tým sa to však neskončilo. "Nabral tých mladých a utiekol s autom tam na most.Potom sa vracal naspäť, videli sme to číslo, a sme povedali áno, to je ten človek s tým autom," dodal chodec.

Dôvod, prečo sa zrazu strhla hádka medzi vodičom a chodcom vidí každá strana inak."Dobre, pán rasista. Rasista? No ináč by ste neútočili na Rómov. To nebolo útočenie na Rómov. A čo to bolo?," zaznelo počas hádky.

Polícia v tomto prípade zatiaľ nikoho neobvinila. "Štyridsaťpäť ročnému chodcovi bola nameraná hodnota viac ako 0,6 promile. Dychové skúšky ostatných účastníkov boli negatívne," opísal policajný hovorca.

Príbuzní vodiča sú presvedčení, že išlo o rasovo motivovaní útok a podľa nich bola reakcia chodca neprimeraná. Ten to však tieto tvrdenia absolútne odmieta. K objasneniu prípadu môžu pomôcť aj svedkovia, ktorí boli v čase incidentu na mieste. Príčina a okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania.

Krátko pred polnocou museli zasahovať hasiči pri požiari rodinného domu v Hrochoti pri Banskej Bystrici. Plamene vyšľahli pravdepodobne z prístavby rodinného domu. Tí boli v čase požiaru na dovolenke. Viac v reportáži:

Najčítanejšie správy