Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za ľudí sa pýtajú ministra školstva na jeho diplomovku
Zdielať na

Za ľudí sa pýtajú ministra školstva na jeho diplomovku

BRATISLAVA / Vládna strana Za ľudí si pred rokovaním svojho poslaneckého klubu pozvali ministra školstva Branislava Gröhlinga, aby zodpovedal ich otázky ohľadne svojej diplomovej práce. Strana zároveň považuje hlasovanie koaličných poslancov za opozičný návrh zákona za porušenie koaličnej zmluvy.

Juraja Šeligu sme oslovili pred príchodom na rokovanie poslaneckého klubu strany Za ľudí. Prišiel aj minister školstva Branislav Gröhling, ktorého sa chystajú pýtať na jeho diplomovú prácu. Na otázku, čo od neho očakáva, Juraj Šeliga povedal:

"Idem sa ho hlavne pýtať a očakávam vysvetlenie, samozrejme."

V súvislosti s hlasovaním poslancov Oľano za návrh opozičných kotlebovcov Juraj Šeliga povedal: "My sme povedali hneď, že to je porušenie koaličnej zmluvy.

Ministrova poprava sa zjavne nekonala a poslancom stačila na odpovede hodinka. Zo stretnutia odchádzali s jasným stanoviskom: "Nerobil to vedome a uznal, že nesprávne zazdrojoval, ale nie je to dôvod na odstúpenie," povedala poslankyňa Jana Žitňanská. 

Vladimíra Marcinková to zhrnula takto: "Sú tam nedostatky, ale nie je to plagiát."

Miroslav kollár dodal: "Rád by som mal takého šikovného ministra školstva, ale bez jeho problému."

Hoci ministra školstva na odchod ho zatiaľ nik nevyzýva, kolečko u poslancov zďaleka nekončí a zrejme si ho zavolajú i na klub Oľano.

Problémové záverečné práce slovenských politikov sú už dlhšie jednou z hlavných tém verejnej diskusie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy