Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
FOTO: Liptov zasiahla masívna prietrž mračien. Obyvatelia ostali uväznení v zaplavených domoch
Zdielať na

FOTO: Liptov zasiahla masívna prietrž mračien. Obyvatelia ostali uväznení v zaplavených domoch

LIPTOV / Silný prívalový dážď včera skomplikoval život obyvateľov viacerých obcí na Liptove. V priebehu 24 hodín na niektorých miestach napršalo viac ako 90 milimetrov zrážok, najvážnejšia situácia bola v obci Liptovské Sliače, kde sa ešte pred polnocou miestny potok vylial z koryta a zaplavil hlavnú cestu a viacero rodinných domov.

Územie Slovenska zasiahli prívalové dažde. Silná prietrž mračien sa tentoraz prehnala Liptovom. V regióne napršalo až 90 milimetrov zrážok. Najhoršie si to odniesla obec Liptovské Sliače pri Ružomberku.

Voda v obci zaplavila cesty, dvory, brala autá, ploty rodinných domov, stavebný materiál, zaplavovala domy aj pivnice. Podľa miestnych obyvateľov sa dvormi valila voda asi v metrovej výške. Niektorí obyvatelia zostali uväznení vo svojich zaplavených domoch.

V obci zasahovalo množstvo hasičov a dobrovoľníkov, na pomoc prišla aj Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru zo Žiliny s ťažkou technikou. Najviac práce mali najmä pri odčerpávaní vody zo zatopených cestných komunikácii, pivníc a priestorov domov.

Zasadal aj krízový štáb, ktorý rieši ďalší postup. V obci vyhlásili mimoriadnu situáciu. Škody budú zrejme obrovské.

Mesto Ružomberok vyhlásilo mimoriadnu situáciu aj v časti Biely Potok

Mesto Ružomberok vyhlásilo v súvislosti s následkami piatkového prívalového dažďa mimoriadnu situáciu v miestnej časti Biely Potok. Na uliciach Do Uhliska a Korytnická totiž došlo k zosuvu pôdy. "Mesto vykoná nevyhnutné opatrenia a činnosti na zníženie následkov tejto mimoriadnej udalosti a v spolupráci s Mestskými lesmi bude odstraňovať naplavenú suť," uviedla radnica prostredníctvom sociálnej siete.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy