Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Investigatívny novinár portálu Aktuality.sk si našiel v schránke náboj, polícia už prijala opatrenia
Zdielať na

Investigatívny novinár portálu Aktuality.sk si našiel v schránke náboj, polícia už prijala opatrenia

BRATISLAVA / Dva roky od vraždy Jána Kuciaka sa stal ďalší novinár predmetom zastrašovania. Vo svojej poštovej schránke si redaktor spravodajského portálu Aktuality.sk Peter Sabo našiel náboj do pištole.

Informoval o tom šéfredaktor portálu Aktuality.sk Peter Bárdy. Ide pritom o ďalšieho člena investigatívy redakcie, v ktorej pôsobil aj zavraždený Ján Kuciak.

Peter Sabo si náboj našiel vo štvrtok ráno v poštovej schránke svojho bydliska. V byte býva s manželkou. Mladý novinár už bol na polícii aj vypovedať. "Nevylučujem, že tento odkaz sa môže spájať s mojou prácou," vyjadril sa Sabo. 

Peter pritom prišiel do redakcie po Jánovej smrti, s cieľom pokračovať v jeho analytickej práci pri tých najväčších kauzách."Mal jedinú podmienku, že chce robiť analytickú investigatívu. Pre mňa je to o to citlivejšie, že ide o človeka, ktorý má nahradiť Jána," povedal šéfredaktor portálu Peter Bárdy. 

​Investigatívny redaktor sa dlhodobo venuje témam podsvetia či korupcie, preto incident neberú na ľahkú váhu. "Veľmi by som chcel veriť, že to bol vtip nejakého dieťaťa, ale po skúsenosti spred vyše dvoch rokov viem, že ak to nie je vtip, tak to môže zabíjať," reagoval Bárdy. 

Polícia prijala v tejto súvislosti potrebné opatrenia. "Oceňujem duchaprítomnosť rodiny redaktora, reagovali racionálne a vec hneď nahlásili na políciu. Prijali sme potrebné opatrenia, ktoré z taktických dôvodov nebudem špecifikovať. V danej veci prebieha vyšetrovanie, zatiaľ však podrobnosti zverejňovať nebudeme," uviedol policajný prezident Milan Lučanský. 

​Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) bol zhrozený, keď sa o vyhrážke dozvedel. "Je neuveriteľné, že po brutálnej vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice za to, že si vykonával svoju prácu, sa ešte v dnešnej dobe takýmto primitívnym spôsobom niekto vyhráža novinárovi. Polícia prípad vyšetruje a ja sa o ňom budem informovať," okomentoval situáciu.

"Nezastrašia nás. Nezastrašia Petra Saba, ani nikoho z našej redakcie. A ani mnoho našich kolegov z iných redakcií," vyhlásil Peter Bárdy. 

Vadala loboval u Troškovej, aby mu pomáhala na najvyšších miestach. Čo ešte odhalí Kočnerova knižnica? 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy