Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Monika Jankovská odmietla vypovedať pred vyšetrovateľmi
Zdielať na

Monika Jankovská odmietla vypovedať pred vyšetrovateľmi

NITRA / Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská je už vo väzbe takmer 100 dní. Predpoludním ju polícia opäť vypočúvala pre obvinenie z prijímania úplatku a podplácania. Jankovská je obvinená v korupčnej kauze spolu s ďalšími dvanástimi sudcami. Jej advokát tvrdí, že nemá vedomosť o tom, že by sa rozhodla spolupracovať s vyšetrujúcimi orgánmi.

Moniku Jankovskú z výkonu väzby previezla policajná eskorta už ráno na nitriansku Národnú kriminálnu agentúru. Od 9. marca je spolu s ďalšími sedemnástimi obvinenými stíhaná pre korupciu. Mala sa podrobiť už v poradí tretiemu výsluchu po tom, ako po obvinení ku skutku vypovedala. Dnes, podľa informácií TV JOJ ale vypovedať odmietla, napriek tomu s vyšetrovateľmi zostala viac ako dve hodiny.

​Advokát pre TV JOJ uviedol, že nevie čo je predmetom dnešného výsluchu a či bude vypovedať. Monika Jankovská bola predvedená netradične skoro okolo 7:00. "Je to čisto v kompetencií príslušníkov polície akým spôsobom a kedy ju predvedú," povedal jej advokát. Doposiaľ nebol vypočutý ani sudca Sklenka."Nebol ešte vypočutý tento svedok," uviedol. Špekuláciu ohľadom dnešnej výpovede, ktorá by mala znížiť trest hroziaci Jankovskej jej právny zástupca vyvrátil. "Sú to špekulácie a nemyslím si, že by toto malo nejaký súvis," povedal. Samotná Jankovská doposiaľ nepožiadala o prepustenie z väzby na slobodu.

Na prvotné informácie z Nitry, podľa ktorých mala bývalá štátna tajomníčka Jankovská začať spolupracovať s vyšetrovateľmi, reagoval aj premiér Igor Matovič. Doslova povedal, že ak bude Jankovská spievať, budú všetci radi. Zároveň však má isté pochybnosti.

Pred trinástou hodinou už do areálu nitrianskej NAKA prišli kukláči s dodávkou a Jankovskú policajti vyviedli z budovy. Pre pandemické opatrenia mala aj dnes ústa prekryté chirurgickým rúškom. Pri Jankovskej zrejme pretrvávajú bezpečnostné opatrenia a preto jej transport zabezpečujú zásahové jednotky polície. Do auta Jankovská nasadala s putami na rukách.

​Monika Jankovská sa takto rozhodla odísť zo svojej funkcie. Dôvodom mal byť "neprimeraný tlak na jej osobu a jej rodinných príslušníkov".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy