Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Husľové trio GOLDEN STORM postúpilo do semifinále Eurosongu
Zdielať na

Husľové trio GOLDEN STORM postúpilo do semifinále Eurosongu

Skladba Daj mi len deň vznikla osobitne pre Eurovíziu

Trio Golden Storm je už teraz horúcim kandidátom na víťazstvo v národnom kole! Pri zrode skladby Daj mi len deň stáli viacerí medzinárodne uznávaní tvorcovia: slovenský hudobný producent a skladateľ pôsobiaci v Belgicku Stano Šimor, ktorý produkoval albumy s hitmi Karla Gotta, Heleny Vondráčkovej, skupiny Lunetic, Terezy Kerndlovej, 5angels, Kate Ryanovej a Hadise (ktorá je zhodou okolností nominovaná, aby v tohtoročnej Veľkej cene Eurovízie zastupovala Turecko).

Šimor má za sebou už viac ako 850.000 predaných nosičov v Českej republike, Belgicku, Slovensku, Chorvátsku a Španielsku. Autorom slovenského textu je ostrieľaný textár Daniel Mikletič (autor textov napríklad pre Richarda Müllera a skupinu Banket, skupinu Vidiek, Petra Lipu, atď.; je držiteľom dvoch Bratislavských lýr). Spoluproducentom a poradcom je srbský skladateľ Vladimir Graić, ktorého skladba Molitva vyhrala Veľkú cenu Eurovízie v roku 2007.

Supervízor skupiny Golden Storm Martin Hrdinka – ktorý sa stará o dramaturgiu Eurosongu aj v Českej televízii – je ďalším dôležitým článkom, ktorý dáva skupine medzinárodný rozmer a pomáha jej prekračovať hranice Slovenska.

Podpora najväčšej hudobnej vydavateľskej spoločnosti na svete EMI Publishing Belgium/Benelux, ktorá vlastní práva na skladbu Daj mi len deň, do veľkej miery zaručuje kvalitu samotného projektu a možnosť presadiť sa v zahraničí, čo je veľmi dôležité pre prípadný postup ďalej, do veľkého finále v Moskve. Skupina Golden Storm má za sebou materskú prestížnu pražskú agentúru PART agency, a. s., a vydavateľstvo v Prahe, čo je ďalším dôkazom profesionality tímu, ktorý skupinu vedie.

Skupina Golden Storm je jedinečným husľovým zoskupením, ktoré sa prezentuje nielen samotnou virtuóznou hrou na husliach, ale aj spevom a pôvodnými skladbami. Tento súhrn robí skupinu úplne špecifickou, takže jasne vyniká medzi hudobnými telesami doma i v zahraničí.

Trio Golden Storm v zložení Jana Butorová, Andrea Benická a Soňa Kurucová je slovenská dievčenská vokálna skupina, ktorá prišla ako prvá so skvelou hudobnou show zloženou z hry na elektrických husliach, spevu a tanca. Repertoár trojice tvoria predovšetkým autorské skladby, ale nachádzame v ňom aj známe hity a takisto upravené skladby vychádzajúce z klasickej hudby.

Vlastný album s názvom Angeldust a takisto dva nové singly Prostě sexy a Daj mi len deň skupina nahrala v belgickom zvukovom štúdiu, kde svoj comeback nakrúcali i veľké hviezdy našej populárnej hudby ako napríklad Helena Vondráčková či Karel Gott. Gitarové party na nylonovej gitare nahral popredný slovenský "gitarový mág" Henry Tóth. Celistvosť pódiovej show je navyše ešte zvýraznená rytmickým sprievodom tanečníkov vystupujúcich pod názvom Tatry Duo.

Pesnička Daj mi len deň vznikla osobitne pre Eurovíziu. Má jednoznačný zámer osloviť veľkú časť slovanských štátov Európy – celkovou úpravou, štýlom, kvalitným zvukom i temperamentom. Je v nej použitý aj jeden z národných slovanských nástrojov "drumbľa", typický a tradičný práve na Slovensku.

Skupina Golden Storm je jediným účastníkom tohto ročníka slovenského národného kola eurovíznej súťaže, ktorý má za sebou už teraz veľkú zahraničnú podporu po autorskej i hudobnej stránke - a po prípadnom postupe do májového finále v Moskve aj širokú hlasovaciu základňu (zaručene hlasy divákov v Srbsku a ďalších balkánskych štátoch, v Českej republike, na Slovensku a nepochybne aj v krajinách Beneluxu – teda v Belgicku, Holandsku a Luxemburgu).

Zdielať na

Najčítanejšie správy