Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pôrodnica v Žiline zažíva rekord za rekordom. Spokojné sú aj mamičky
Zdielať na

Pôrodnica v Žiline zažíva rekord za rekordom. Spokojné sú aj mamičky

ŽILINA / Všetky pôrodnice na Slovensku mali na začiatku pandémie prísny zákaz návštev. Až keď sa epidemiologická situácia zlepšila, pôrodnice pomaly uvoľňovali nariadenia. V Žilinskej pôrodnici tento rok zaznamenávajú rekord za rekordom. Priestory dýchajú novotou a mamičky sú spokojné aj so špičkovým personálom.

"Rekordný bol napríklad 22. apríl, kedy sa v jeden deň narodilo až 15 bábätiek," vraví hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková. Mamičky si prístup personálu v pôrodnici nevedia vynachváliť. "Veľmi som spokojná aj sa ma každý deň chodia pýtať či niečo nepotrebujem," prezradila mamička Zuzka. 

Za prvé 4 mesiace sa v žilinskej nemocnici narodilo až 644 bábätiek. "Čo je o sto viac ako za minulý rok v rovnakom období," informuje Záteková. 

Na začiatku pandémie ani v žilinskej pôrodnici nemohli byť oteckovia pri pôrodoch. Na oddeleniach očakávajú že sa záujem o pôrody v nemocnici ku koncu roka ešte zvýšia. 

"Očakávame, že karanténa a koronakríza bude bude mať zvýšený vplyv na pôrodnosť, takže koncom decembra a začiatkom januára očakávame aj my baby boom a veľmi sa na to tešíme," hovorí Lenka Záteková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy