Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sučka kaukazského ovčiaka ušla smrti doslova o vlások. Majiteľ si všimol predmet, ktorý mu preletel od susedov
Zdielať na

Sučka kaukazského ovčiaka ušla smrti doslova o vlások. Majiteľ si všimol predmet, ktorý mu preletel od susedov

BRATISLAVA / Nájsť na vlastnom dvore špekáčik so žiletkami vo vnútri, nie je nič príjemné. A to obzvlášť ak máte malé deti alebo psa. Nedávno takýto nastražený špekáčik objavil majiteľ kaukazského ovčiaka v záhrade v bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice. Keď si pozrel záznam z priemyselnej kamery, podozrenie padlo na suseda. Ten akékoľvek obvinenia odmieta.

Sučka kaukazského ovčiaka ušla smrti doslova o vlások. Jej majiteľ tvrdí, že ju chcel otráviť sused.Pri pohľade z okna si totiž všimol , že za branou na ich pozemku leží neznámy predmet. Keď prišiel bližšie zistil, že ide o špekačku, no nie hocijakú.  "Následne som to rozrezal na tanieri, boli tam 4 velké žiletky," povedal majiteľ psa.
Nemusíme ani hovoriť, čo by sa stalo keby táto sučka špekáčik zjedla.

Podľa veterinára, by umierala vo veľkých mukách."V prípade konzumácie spomínanej nástrahy, môžeme predpokladať ťažké poranenia tráviaceho traktu počnúc ústnou dutinou, pažerákom a črevami. S veľkou pravdepodobnosťou prichádza ku krvácaniu do gastrointestinálneho traktu,takže pedpoklad je, že smrť by bola pomalá a bolestivá," konštatujú veterinári.

Otázne však je, kto je schopný urobiť niečo také. Navyše ked už aj podľa nášho zákona zviera , nie je vec a páchateľovi by tak mohol aj reálne hroziť trest. Viac svetla priniesol kamerový záznam. "Z tohto (susedného) rodinného domu z balkóna , to bolo hodené, nie je presne vidieť, že ktorá osoba to hádzala, ale vidieť , že to bolo odtiaľ hodené," opísal majiteľ psa.


Záznam sme si detailne pozreli aj my. A skutočne je vidieť letiaci predmet z domu, ktorý opísal majitel psa. Presne 28. apríla o 20 hodine, 50-tej minute a druhej sekunde. "Pred 6-timi rokmi sme mali tiež kaukazského ovčiaka a došiel veterinár, že nám ho niekto otrávil, ale vtedy sme ešte nemali takéto kamery, " uviedol.

Oslovili sme aj susedov, na kameru sa vyjadriť odmietli a taktiež odmietajú aj akékolvek obvinenia.
"Policajti nech nás zavolajú a nech to riešia. Ako sa opovažuje niekto takto obvinňovať niekoho nevinne. Úplne som vybuchla," hovoria susedia.


"Tu sa jedná o to, že tento pán, ten sused robil 40 rokov policajta a v nadpise maju pomáhať a chrániť, ale takýto čin čo spravil, tak to normálny človek nespraví," smutne skonštatoval majiteľ kaukazskej sučky. Inak to ale vidí obvinený sused: "My sa k takýmto veciam neponižujeme prosím Vás, to nie je náš spôsob života, ani jednania."

Majiteľ psa bol hneď na druhý deň podať trestné oznámenie. Odvtedy uplynuli takmer dva týždne, pričom dotyční susedia tvrdia, že im zatiaľ predvolanie na výsluch neprišlo. "Ten policajt mi povedal, že ja som si sám do toho špekačku dal žiletky, že aký mam dokaz, že to hádzal on," povedal  majiteľ psa.

Na kamerovom zázname však skutočne vidieť letiaci predmet ponad stromy zo susedovho domu. Taktiež aj to ako majitel psa špekáčik so žiletkami dviha zo zeme a rozhliada sa po páchatelovi. Obrátil sa preto aj na zvieraciu obmudsmanku. "V tomto konkrétnom prípade došlo k pokusu trestného činu týrania zvierat alebo aj k inému trestnému činu ako je poškodzovanie cudzej veci, pretože tento psík, ktorý bol na tom pozemku, tento špekáčik plný žiletiek nezjedol. Čiže nedošlo k jeho dokonaniu," uviedla ombudsmanka.

Rozuzlenie celého prípadu je tak na polícii, ktorá prijala trestné oznámenie na obvodnom oddelení v Podunajských Biskupiciach.

Policajti na Horehroní našli obeseného psa. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy