Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Zúboženého a podvýživeného psa zobrali policajti mužovi z Kolárova. Tvrdí, že mu ho chceli otráviť
Zdielať na

Zúboženého a podvýživeného psa zobrali policajti mužovi z Kolárova. Tvrdí, že mu ho chceli otráviť

KOLÁROVO / Polícia v Kolárove odobrala psa majiteľovi pre podozrenie z týrania. Ujali sa ho dobrovoľníčky Slovenskej aliancie ochrany zvierat. Dnes už bývalý majiteľ tvrdí, že mu sučku niekto tretíkrát otrávil a on sa ju len snažil vyliečiť tým, čo mal doma. Dvakrát sa mu to už vraj podarilo.

"Ja som mu dal najprv paralen aj acylpyrín aj cesnak – takto som furt vyliečil ... lebo už 3x bol otrávený - cigáni každý báli od môjho psa, lebo je pittbul," Takto nám vysvetľoval majiteľ prečo je jeho sučka, pravdepodobne staffordšírskeho teriéra, v zúboženom stave. Prípad niekto nahlásili na tiesňovú linku.

"Túto sučku nám včera nahlásili policajti, my sme prišli pre ňu už keď bola na veterine," povedala dobrovoľníčka zo slovenskej aliancie ochrancov zvierat Karina Andrušková.  Podľa policajnej hovorkyne Renáty Čuhákovej, vo veci prečinu týrania zvierat bolo políciou začaté trestné stíhanie a v prípade prebieha ďalšie vyšetrovanie


Po obhladnutí sa psa sa dobrovoľníčka z aliancie nestačila čudovať: "Toto je maximálna podvýživa, tento psík by mal mať okolo 20-25 kg, ona má sotva 13 kíl," dodáva.

Trojročná sučka Reyna sa teraz zotavuje veterinárnej poliklinike v Nových Zámkoch. Spravili jej základné vyšetrenia a dostáva infúzie. "Nemyslím si, že toto sú nejaké rany z týrania, skôr si myslím že ide o kožný problém, to neviem jasne povedať, či bol týraný vyslovene, kondičný stav tohto psíka je zlý, zanedbaná veterinárna starostlivosť ," uviedla veterinárka Miriam Dragúňová.

Muž z Kolárova si Reynu priniesol od kamaráta pred 3 rokmi. To, že by sa o ňu nestaral, či nebodaj ju bil, odmieta. Ukazoval nám dva druhy granúl, ktoré pre ňu mal. "Ja veľmi ľutujem že tak vyzerá môj pes a mi veľmi bolelo, že takíto sú ľudia tu, že furt mi otravujú, lebo báli sa od môjho psa, ja som nebil, ja som len liečil a už bolo lepšie mu 27,01," povedal majiteľ.


Veterinárka dodáva, že to ale nie je postačujúce: "Parazity tam boli negatívne, papať jej chutí. ľudia by mali vlastniť psíkov s tým, že sa o nich vedia postarať, lebo je to určitá zodpovednosť." 

Majiteľ sa však obhajuje: "Aj mlieko som mu dával, aby otrava odišla, ja mám rád veľmi psov, ja nikdy som netýral." Ale Reyna nebola ani očkovaná, ani čipovaná. Rovnako ako ďalšie desiatky psov, ktoré odtiaľto odviezli dobrovoľníčky vlani na jeseň. "Za posledný pol roka, vyše 70 zvierat a stále a stále je ich tam viac, my nemáme útulok, my fungujeme na báze dočasných opatier," skonštatovala Andrušková  z aliancie zvierat.

Nezvyčajné ráno na hasičskej stanici vo Zvolene. Pri budove našli srnca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy