Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Páchateľ utýraného psa spálil a zavesil na strom
Zdielať na

Páchateľ utýraného psa spálil a zavesil na strom

POHRONSKÁ POLHORA / Mimoriadne krutý prípad týrania vyšetrujú policajti na Horehroní. V lese tam našli na strome obeseného psa, ktorého páchateľ pred tým podpálil. Polícia začala trestné stíhanie pre týranie a ľudia, ktorých sa nešťastie dotklo dokonca ponúkajú peniaze za dolapenie vinníka. Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Pohľad to bol skutočne šokujúci. Zviera muselo trpieť. Páchateľ si vybral odľahlé miesto v lese, kde mohol konať bez svedkov.

"Je to ohavný čin, je to zvrátené," hovorí starosta obce Pohronská Polhora Dušan Nepšinský. "Psa neznámy páchateľ usmrtil, spálil a uviazal na strom," uviedla hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. 

Kto niečo takéto bol schopný urobiť, to nikto v obci nevie. Obhliadku už urobila aj veterinárka, pes očipovaný nebol a tak zatiaľ nevedia nič ani o jeho pôvode.

Ľudia, ktorých sa prípad dotkol, ponúkajú finančnú odmenu za informácie, ktoré pomohli pri vypátraní páchateľa.

"Takýto človek je hrozbou aj pre iných, je dôležité ho odhaliť a ozvala sa pani, ktorá poskytla 10 tisíc eur, ak by sa podarilo nájsť páchateľa," povedala Mária Sliacka z SOS linka pre zvieratá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy