Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vypočúvanie sudcov z Kočnerovej Threemy na NAKA pokračuje: Vypovedať prišla Urbancová a Sádovský
Zdielať na

Vypočúvanie sudcov z Kočnerovej Threemy na NAKA pokračuje: Vypovedať prišla Urbancová a Sádovský

NITRA / Národná kriminálna agentúra pokračovala s výsluchmi obvinených bratislavských sudcov. Vyšetrovatelia predvolali bývalú pod-predsedníčku Najvyššieho súdu Jarmilu Urbancovú a aj bývalého predsedu Krajského súdu v Bratislave Ľuboša Sádovského. Obaja mali konať v prospech sporných strán v prípade Technopol Servis a.s.. Vyšetrovateľom o údajnom nezákonnom konaní sudcov mal vypovedať už skôr obvinený sudca Vladimír Sklenka, ktorého mal údajne ovládať Marian Kočner.

Sudcovia na nitriansku Naku prišli okolo deviatej ráno. Ako prvý prišiel práve sudca a dnes už bývalý predseda Krajského súdu v Bratislave Ľuboš Sádovský. Ten čelí obvineniu pre zločin zasahovania do nezávislosti súdu v súdnej veci Technopol servis a.s..

Krátko po ňom sa na NAKA dostavila už bývalá podpredsedníčka Najyvššieho súdu SR Jarmila Urbancová, ktorá čelí obvineniu z prečinu podplácania taktiež v prípade Technopol servis a.s..

Na otázku TV JOJ čo si myslí o svedkovi Sklenkovi, ktorý má vypovedať proti nej, odmietla odpovedať. Sklenka opisuje polícii ako mala sudkyňa konať a pôsobiť na neho vo veciach, ktoré mal pridelené ako zákonný sudca. "Nebudem sa vyjadrovať, nebudem sa vyjadrovať k výsluchu, prebieha vyšetrovacie konanie," odpovedala. Urbancová napokon vypovedala veľmi krátko. Výsluch trval akoby len pár sekúnd, no ani po ňom sa k veci nevyjadrovala. 

Téme sa venuje reportér TV JOJ Rastislav Striško, správu budeme aktualizovať. 

V pondelok na NAKA niekoľko hodín vypovedala sudkyňa bratislavského súdu Zuzana Maruniaková spoluobvinená s ďalšími 12 bratislavskými sudcami. Podľa obvinenia mali rozhodovať v konaniach, na ktorých záležalo trestne stíhanému Marianovi Kočnerovi a v jeho prospech. Maruniaková uznala Kočnerovi nárok na preplatenie 8 miliónovej zmenky bez toho, aby skúmala pravosť ceniny. Spolu s ňou prišla na výsluch aj obvinená sudkyňa Andrea Haitová. Ide o sestru tiež obvinenej bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy