Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
NÚDCH vydal príručku pre rodičov, ako deťom vysvetliť koronavírus a chrániť sa
Zdielať na

NÚDCH vydal príručku pre rodičov, ako deťom vysvetliť koronavírus a chrániť sa

BRATISLAVA / Národný ústav detských chorôb si uvedomuje dôležitosť správneho informovania o novom type koronavírusu COVID-19, a práve preto vytvorili špeciálnu príručky pre deti a ich rodičov. Čo je to koronavírus, ako deti chrániť pred nákazou, či akoby si mali správne umývať ruky. Aj toto všetko sa vy - rodičia, dočítate v tomto článku.

Rady pre dospelých, ako sa chrániť pred koronavírusom, či ako postupovať sú na každom rohu. Aby si aj deti uvedomovali vážnosť aktuálnej situácie, a tie školopovinné si nemysleli, že majú prázdniny, NÚDCH vydal preto rady pre rodičov a deti. "Naša terapeutická komunikácia, ktorú už rok presadzujeme v našej nemocnici prináša prvé úspechy, preto sme sa rozhodli pomerne rýchlo a rovnaký princíp zvolili aj v súčasnej situácií. Nechceme robiť paniku, chceme ale ešte viac pomôcť najmä deťom, ktoré potrebujú určite iný prístup v komunikácií," vysvetlil rozhodnutie pripraviť túto kampaň generálny riaditeľ doc. MUDr. Ladislav Kužela CSc.,

Prečítajte si komix pre deti o víruse, ktorý obsahuje aj súbor základných najčastejších otázok, ktoré sa rodičia pýtajú. Doktoronoviny:

Kampaň obsahuje aj tri náučné videá. V prvom videu neurochirurg učí svojho malého kamaráta, ako si správne umyť ruky. 

https://www.facebook.com/574318382949203/posts/1030326977348339/?vh=e&d

Druhé video je pripravené v štýle deti-deťom, kde opäť deti sa vhodnou formou rozprávajú o korone víruse a o základných opatreniach, ktoré treba dodržiavať. 

https://www.facebook.com/574318382949203/posts/1031059983941705/?vh=e&d=n

Tretie video je venované rodičom, prednostka najväčšej detskej kliniky na Slovensku prof. MUDr. Ľudmila Podracká CSc., zase vysvetľuje, ako treba s deťmi hovoriť o víruse, ale aj o tom, prečo musia ostať doma a čo ich čaká. "Správna komunikácia je absolútne nespochybniteľná cesta, ktorú sme povinní dodržiavať. Naša práca nie je len o  medicínskych postupoch, rodičia nám veria a rovnako aj naši pacienti, preto vhodná forma informovania v konečnom dôsledku pomáha aj nám zdravotníkom. Správne edukovaná verejnosť je presne to, čo v tejto situácií pomôže, aby sa nešírila panika, ale zase, aby sa nerobili zbytočné chyby v procese boja proti tomuto vírusu," vyjadrila sa prednostka.

https://www.facebook.com/574318382949203/posts/1031137067267330/?vh=e&d=n

Súvisiace články

Najčítanejšie správy