Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Takú ťažkú situáciu ako máme teraz, sme tu nemali od druhej svetovej vojny, tvrdí Remišová
Zdielať na

Takú ťažkú situáciu ako máme teraz, sme tu nemali od druhej svetovej vojny, tvrdí Remišová

BRATISLAVA / Štvrtok večer opäť patril politike. V štúdiu Na hrane si tentoraz do kresiel sadli Veronika Remišová zo strany Za ľudí a poslanec SMERu Juraj Blanár.

Ak sme čakali, že po parlamentných voľbách zavládne v našej krajine pokoj, dnes už vieme, že sme sa hlboko mýlili. Okrem toho, že novú vládu stále nemáme, čelíme spolu s celým svetom obrovskej hrozbe, ktorej meno je koronavírus.

21 potvrdených prípadov na Slovensku. Presne to je doterajšia štatistika nakazených u nás na Slovensku. Zmenu cítiť. Krízový štáb prijal výrazné opatrenia. Sme pripravení na horšie scenáre? O nebezpečnej nákaze prehovorili v relácii Na hrane aj politička Veronika Remišová a podpredseda SMERu Juraj Blanár.

"Snažíme sa dodržiavať všetky opatrenia a chrániť všetkých členov rodiny. Sme vo vojnovom stave s vírusom a každý občan musí prispieť, aby sme ten boj vyhrali," netajila svoj názor členka strany Za ľudí Veronika Remišová. "Ľudia podceňujú, čo sa deje a ja som sa s tým ešte v živote nestretol. Chcem vyjadriť obrovskú podporu premiérovi Pellegrinimu, pretože robí maximum, čo sa dá. Ľudia výrazne podceňujú tieto odporúčania a chcem ich vyzvať, aby robili všetko preto, aby sme nešli tou Talianskou a Španielskou cestou," uviedol podpredseda strany SMER Juraj Blanár.

Ako je podľa politikov Slovensko pripravené na koronavírus?

Podľa Remišovej naša krajina pristúpila k opatreniam príliš neskoro. "Nie je možné, aby gél nebol, že nemáme rúška a ďalšie potreby. Musíme sa pripraviť aj na to najhoršie," zhodnotila v diskusii. K téme zaujal jasný postoj aj Juraj Blanár. Ten v relácii niekoľkokrát vyzdvihol a pochválil prácu premiéra Petra Pellegriniho. "Treba sa izolovať, nestretávať sa a chrániť tých najzraniteľnejších. Matovič namiesto toho, aby skladal vládu, tak chodí a útočí na ostatných. Pán premiér Pellegrini robí maximálne všetko pre Slovensko. Jeden z budúcich členov vlády, pán Sulík, nabáda firmy, aby nedodával rúška pre Slovensko. Tak ja sa pýtam, že čo to vlastne je, prečo to vlastne povedal? Nerobme z toho politiku, ako to robí pán Matovič," vyjadril sa pred kamerami Blanár.

"Pán Sulík to dnes vysvetlil s tým, že to bolo dezinterpretované, čiže Sulík nič také nepovedal. Štát tú prípravu zanedbal.  Už v januári bolo jasné, že ten vírus príde k nám a rúška sa začali objednávať vtedy, keď už ani nie sú. Mali by sme osloviť krajiny, ktoré nie sú postihnuté koronavírusom a dohodnúť sa, aby nám v tomto pomohli," zhodnotila Remišová.

"Ide o život ľudí. Čo príde z hľadiska ekonomického, nech príde. Musíme ochrániť ľudí a zastaviť šírenie epidémie," povedal Blanár.  "Každá budova v Bratislave, všade by tie dezinfekčné gély mali byť. Nečakajme na to, že to vyrieši niekto za nás. Tie fabriky, ktoré majú kapacitu vyrábať - napr. Alpa, nech ju vyrábajú,  televízie - nech dajú nejakú osvetu na to, ako tomu predchádzať. Takú ťažkú situáciu ako tu máme teraz sme tu nemali od druhej svetovej vojny," vyjadrila sa rázne Remišová.

V týchto dňoch sa na Slovensku skladá nová vláda, čo sa odohrávalo počas jednotlivých rokovaní?

"Veľkú časť sme venovali situácii s koronavírusom. Žiadna vláda od druhej svetovej vojny neskladala vládu v takých ťažkých podmienkach ako je teraz," skonštatovala Remišová. "Ja mám pocit, že to je výhovorka pre Matoviča. Mám pocit, že každý sa zbavuje zodpovednosti, nikto nechce prevziať rezort zdravotníctva. Sme zvedaví, ako to nakoniec dopadne a či tie sľuby vôbec naplnia," dodal Blanár.

V uplynulom vydaní politicko-diskusnej relácie Na hrane bol hosťom predseda OĽaNO Igor Matovič. Aké má budúci premiér ambície a čo všetko chce zmeniť v politike, sa dozviete v nasledujúcom VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy