Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pacienti, ktorí boli po tragickej nehode v Ružomberku v karanténe, nemajú koronavírus
Zdielať na

Pacienti, ktorí boli po tragickej nehode v Ružomberku v karanténe, nemajú koronavírus

RUŽOMBEROK / Pri nočnej nehode v Ružomberku zasahovalo množstvo hasičov, policajtov a záchranárov. Spoločne vynášali zranených z havarovaného autobusu, ošetrovali ich a odvážali do nemocníc. Viacero z cestujúcich malo pritom vysokú teplotu. V karanténe tak neskončili len oni, ale aj všetci čo s nimi prišli do styku.

Pri nehode zomreli dvaja ľudia. Jedna osoba sa zranila ťažko, 14 malo stredne ťažké zranenia a 16 malo ľahké poranenia. Po ošetrení bolo 25 pacientov prevezených do nemocníc v Liptovskom Mikuláši, Dolnom Kubíne, Ružomberku a Martine. 

S prevozom ľahšie zranených ľudí pomáhali zasahujúcim záchranárom aj hasiči. Vzhľadom na fakt, že v autobuse sa nachádzali občania Ukrajiny s pozitívnou cestovateľskou anamnézou, po konzultácii s regionálnym hygienikom bola doporučená pre všetky zasahujúce posádky ZZS, aj hasičov a polície, karanténa, kým nebudú k dispozícii výsledky testov.

"Na mieste nehody zasahovali štyri naše posádky. Regionálny hygienik nariadil karanténu pre všetky zasahujúce posádky a naši záchranári sú v domácej karanténe po dobu 48 hodín. Po uplynutí tejto doby by mali byť známe výsledky testov z laboratória. Na základe týchto výsledkov budeme následne postupovať," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Katarína Načiniaková. 

Pacienti po nehode v Černovej sú negatívni

"Výsledky testov pacientov, ktorých po dopravnej nehode v Černovej priviezli do ÚVN SNP Ružomberok – FN dnes v skorých ranných hodinách záchranári sú negatívne. Nie sú nakazení koronavírusom. Ide o 6 pacientov. 1 pacient je hospitalizovaný na ARO, 3 pacienti sú hospitalizovaní na JIS, 1 pacient je na Klinike infektológie. Všetci sú momentálne v stabilizovanom stave," informovala hovorkyňa Ústrednej vojenskej nemocnice Ružomberok - FN Petra Dišková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy