Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajná naháňačka s kurióznym zranením: Agresívny páchateľ odhryzol policajtovi kus prsta
Zdielať na

Policajná naháňačka s kurióznym zranením: Agresívny páchateľ odhryzol policajtovi kus prsta

POĽSKO / Policajná naháňačka sa skončila nielen zatknutím podozrivého vodiča, ale aj kurióznym zranením policajta. Páchateľ pri zatýkaní kládol odpor a jednému z policajtov odhryzol kus prsta.

Všetko sa to odohralo pri policajnej naháňačke v uliciach mesta Poznaň. Policajná hliadka sa najskôr pokúsila zastaviť vodiča za prekročenie rýchlosti. Ten ale začal utekať. "Pokúšali sa ho zastaviť, ale namiesto zastavenia vozidla pridal. Policajti ho začali prenasledovať. Neskôr sa zistilo, že vodičom bol 29-ročný obyvateľ Gdaňska bez vodičského oprávnenia," uviedla vyšetrovateľka Anna Zbroja.

Cez mesto sa miestami rútil až rýchlosťou 140 kilometrov za hodinu. Policajtom sa ho nakoniec podarilo zastaviť. Pri zatýkaní však kládol veľký odpor. Jednému zo zasahujúcich policajtov zaútočil na ruku.


"Pri zatýkaní bol veľmi agresívny, doslova šalel a podarilo sa mu odhryznúť malíček na pravej ruke jednému z policajtov," vyjadril sa hovorkyňa polície Katarzyna Cislo. Zranený policajt bol spolu s útočníkom prevezený na ošetrenie do nemocnice. Našťastie, sa mu ale zranený malíček podarilo zachrániť.

"Vieme, že ten muž bol pod vplyvom alkoholu, ale nielen toho. Pri zatýkaní šalel a bol veľmi agresívny z čoho sme usúdili, že pravdepodobne užil nejakú syntetickú drogu, ktorá u ňho toto správanie vystupňovala," skonštatovala hovorkyňa polície. Zranený policajt bude práceneschopný niekoľko týždňov. Voči mužovi vzniesol prokurátor obvinenie vo veci vedenia vozidla pod vplyvom návykovej látky a všeobecného ohrozenia. Hrozí mu až 8-ročný trest.

Počas opozičného protestu zatkla ruská polícia takmer 1400 ľudí, čo je najviac za uplynulé desaťročie. Viac sa dozviete v nasledujúcom VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy