Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Onedlho začne ďalší proces s Alenou Zsuzsovou. Ide o vraždu exprimátora Hurbanova
Zdielať na

Onedlho začne ďalší proces s Alenou Zsuzsovou. Ide o vraždu exprimátora Hurbanova

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Špecializovaný trestný súd vytýčil na 31. marca prvé pojednávanie vo veci vraždy bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Prípad bude pojednávať senát z pracoviska v Banskej Bystrici. Exprimátora a regionálneho politika Basternáka zavraždili 9. júla 2010 vo večerných hodinách pred jeho domom.

Vo veci čelia obžalobe Alena Zsuzsová, ktorá je súdená aj v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka. Tiež Roman Ostružlík a Vladimír Mosnár. Ostružlík bol podľa obžaloby objednávateľom vraždy, Alena Zsuzsová sprostredkovateľkou objednania a Vladimír Mosnár objednávku prevzal a zadal ju vykonať. V pôvodnom konaní už bol v tejto veci právoplatne odsúdený Štefan Kaluz, ktorý na obeť strieľal, na 25 rokov odňatia slobody.

​Roman Ostružlík je momentálne stíhaný väzobne a Vladimír Mosnár je už vo výkone trestu odňatia slobody pre inú trestnú činnosť. Alena Zsuzsová je vo väzbe pre vraždu Kuciaka.

Exprimátora a regionálneho politika Basternáka zavraždili 9. júla 2010 vo večerných hodinách pred jeho domom. Polícia vtedy pracovala s verziou, že vraždu si niekto objednal. Strelec Kaluz však objednávateľa neprezradil. Alena Zsuzsová v minulosti robila Romanovi Ostružlíkovi politickú kampaň na post primátora Hurbanova proti zavraždenému Basternákovi. Vladimír Mosnár je bývalý príslušník skupiny sýkorovcov a s Kaluzom pracovali pre rovnakú SBS.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy