Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slováci spomínali na Jána a Martinu
Zdielať na

Slováci spomínali na Jána a Martinu

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA/KOŠICE / Vo viacerých mestách na Slovensku sa konajú pietne spomienky na zavraždeného novinára Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Do hlavného mesta prišli na Námestie slobody, neďaleko úradu vlády, tisíce ľudí.

Na spomienku prišli aj rodičia Jána Kuciaka a mama Martiny Kušnírovej. Ľuďom sa neprihovorili, emotívne slová v ich mene prečítala herečka Táňa Pauhofová. Zlatica Kušnírová sa prihovorila ľuďom na spomienke na Námestí SNP. "Pozerali do hlavne pištole, nemohli sa ubrániť zoči voči vrahovi. Preto vás chcem poprosit, aby ste na nich nezabudli. Oni sa svojou nevinnou krvou zapísali do dejín Slovenska. Už to nikdy nedovoľme. Každý deň sme im to dlžní. Nech sa to nikomu viac nestane, čo im, čo nám. Zlo bude potrestané, dobro odmenené. Ďakujem, že na nich nezabúdate," uviedla Zlatica Kušnírová. 

Zhromaždenie sa konalo aj v Banskej Bystrici, kde prišli stovky ľudí nielen z Banskej Bystrice, ale aj zo širokého okolia. Na úvod stretnutia prečítali organizátori list od rodičov Jána a Martiny a nasledovala minúta ticha. 

Zhromaždenie sa konalo aj v Košiciach pri Dolnej bráne. Tam sa začali protesty aj po vražde Jána a Martiny. Je to symbolické miesto, kde sa konali aj protesty počas Nežnej revolúcie. Ľudia, ktorí prišli na miesto pálili sviečky. 

Zhromaždenie bolo aj v Prahe:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy