Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Flirtoval som s virtuálnou ženou, hovorí o telefonátoch so Zsuzsovou Andrej Danko
Zdielať na

Flirtoval som s virtuálnou ženou, hovorí o telefonátoch so Zsuzsovou Andrej Danko

BRATISLAVA / Zverejnené telefonáty predsedu parlamentu s volavkou Mariana Kočnera vyvolali rozruch. Andrej Danko dnes vysvetľoval, ako je možné, že sa predsa len našli zvukové nahrávky jeho telefonátov s Alenou Zsuzsovou, obžalovanou v prípade vraždy Jána Kuciaka. Povedal, že bola pre neho len virtuálnou ženou, s ktorou flirtoval.

Krátko predpoludním sa Andrej Danko postavil pred novinárov v centrále SNS. Zopakoval, že sa s Alenou Zsuzsovou nikdy nestretol. Cíti sa byť ukrivdený: "Boli to len také, ako som už povedal, Súkromné, nezáväzné flirty."

Nevedel som, čo robí, nevedel som kto to je a nevedel som, že mi má ublížiť. Takto sa obhajoval pred verejnosťou ako muž, ktorý sa chytil do pasce Mariána Kočnera: "Keďže som ju nikdy fyzicky nevidel, a hovorím vám o virtuálnej žene, ktorú som mal uloženú v telefóne ako babu z Nových Zámkov, tak ju nemôžem identifikovať a spoznať."

Druhý najvyšší ústavný činiteľ bol lákaný na ženské zbrane, aby mohol byť vydieraný. Po prevalení kauzy zapieral akýkoľvek vzťah: "Za tým všetkým si stojím. Nikde v trezore Kočnera nikoho nemôžu byť žiadne nahrávky."

Nahrávky sa našli v telefóne Mariána Kočnera. Sú súčasťou spisu, ktorý má k dispozícii medzinárodná organizácia investigatívnych novinárov. Prečo Danko už v auguste nepriznal, že si volali aj písali, dnes nevysvetlil: "Ďakujem vám a prajem pekný deň...RUCH novinári množstvo otázok."

Kočner a Zsuzsová svoje obete nazývali ovce. Rozdelili ch do dvoch kategórií podľa vplyvu. Podľa toho, z ktorej kategórie politika získala, bola aj platená. Intímne fotky, nahrávky, smsky. Najväčší úspech mala podľa komunikácie u vtedajšieho ministra obrany Martina Glváča.

Zsuzsová 12.7.2013 napísala Kočnerovi SMS správu: "Ja ho už vôbec nechápem. On sa správa, ako keby sme spolu chodili. Píše mi z parlamentu, zo služobiek, volá z letiska, aj keď nie je sám. Dokonca mi volal tesne pred odletom do Afganistanu z letiska."

Ex-minister obrany na to povedal: "Ja som nekomunikoval, alebo teda moji ľudia v tomto prípade podľa tých pokynov, teda samozrejme niekedy aj ja, ale pod mojou kuratelou komunikovali, som nekomunikoval s Alenou Zsuzsovou, ona mala nejaké iné nicky."

Jediný, koho však tento úlet reálne stál miesto, je René Vaněk. Bývalý druhý navplyvnejší muž generálnej prokuratúry. Nahrávka jeho rozhovoru s Alenou Zsuzsovou sa našla v rovnakom Kočnerovom telefóne.

Svoje kontakty s volavkou priznal. Kočnerova knižnica však obsahuje aj zvukovú nahrávku z februára 2017. Alene Zsuzsovej podrobne opisuje vzťahy na najvyšších miestach generálnej prokuratúry. Vulgárne sa vyjadruje o svojom kolegovi Šufliarskom. Sťažuje sa, že generálny prokurátor Jaromír Čižnár má k nemu bližšie.

Reakcie Zsuzsovej naznačujú, že bola vo vzťahoch na generálnej prokuratúre zorientovaná. Nebol to jediný rozhovor tohto druhu. Dlho si aj písali. S Marianom Kočnerom ho volali šteniatko. Dokazuje to komunikácia získaná z telefónu Aleny Zsuzsovej počas vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka.

"Keď sa ti bude dať, pošlem ti 28 sekúnd, kúsok z jedného šteniatkovho vyznania," napísala Zsuzsová Kočnerovi. Ten odpovedal: "On fakt o ničom nerozhoduje. Je len šéfov psíček. Ako 2. kategóriu by som ho zobral len tak do počtu, keďže sa celkom pekne chytil… Pas ho ďalej. Osobne dohodneme, čo s ním.

René Vaněk si po odchode z generálnej prokuratúry zmenil číslo, spojiť sa nám s ním nepodarilo.

Alena Zsuzsová je obvinená nielen vo veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ale aj v prípade daľšej vraždy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy