Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Riaditeľa popradskej nemocnice zadržala NAKA
Zdielať na

Riaditeľa popradskej nemocnice zadržala NAKA

BRATISLAVA/POPRAD / Riaditeľa popradskej nemocnice zadržala NAKA. Novinárov o tejto udalosti dopoludnia informoval premiér Peter Pellegrini, ktorý zastáva aj post ministra zdravotníctva. On sám sa o tejto udalosti dozvedel ráno. Ako povedal, podľa doterajších informácií ide o páchanie majetkovej trestnej činnosti.

"Dostal som krátku informáciu ráno. Ja som spokojný. Ak tento pán bol obvinený a sú dôkazy, že páchal pravdepodobne majetkovú trestnú činnosť, tak nič iné predstavitelia Národnej kriminálnej agentúry nemohli spraviť," uviedol Peter Pellegrini z pozície zastupujúceho ministra zdravotníctva. 

​Popradská nemocnica je štátna. "Nemám ešte detaily, o aký tip trestnej činnosti sa jedná. Pravdepodobne nie úplne súvisí s chodom zdravotníckeho zariadenia. Pravdepodobne bol zapletený do iných aktivít mimo nemocnice. Platí, nedržím nad nikým ochrannú ruku a teraz ako zastupujúci minister zdravotníctva, vítam rozhodnutie NAKY," dodal Pellegrini. 

NAKA zasahuje podľa polície na viacerých miestach západného Slovenska. Akcia dostala meno "Šporiteľňa" v súvislosti s korupciou a majetkovou trestnou činnosťou. Policajti robia domové prehliadky, prehliadky iných priestorov a pozemkov za účelom zaistenia vecí dôležitých pre trestné konanie. "Zadržali sme 18 osôb, s ktorými vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony," uviedla polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy