Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Streľba pri pediatrickej ambulancii. Cez okno čakárne preletel do vnútra projektil
Zdielať na

Streľba pri pediatrickej ambulancii. Cez okno čakárne preletel do vnútra projektil

MYJAVA / Pacientov čakajúcich na vyšetrenie v súkromnej poliklinike ohrozil neznámy strelec. Cez okno čakárne pediatrickej ambulancie preletel do vnútra projektil strely. Na mieste zasahovali policajti, záchranári a experti z kriminalistickej expertízy.

Jeden z nábojov prestrelil okno na poschodí budovy. Za ním čakali pred ambulanciou pediatra na vyšetrenie rodičia so svojimi chorými deťmi. Náboj, ktorý vletel do čakárne, zranil jednu ženu. Od svedkyne sme sa dozvedeli, že strela ju mala zasiahnuť do oblasti pravého ramena. Mala obrovské šťastie, pretože nešlo o priamy zásah. Ženu následne ošetrili v myjavskej nemocnici, ktorá sídli hneď vedľa zdravotného strediska. "So súhlasom pána riaditeľa, chcem k tejto udalosti potvrdiť, že v nemocnici na Myjave bola ošetrená jedna osoba s ľahkými zraneniami a nebola hospitalizovaná," informovala Jana Rybárová, asistentka riaditeľa nemocnice. 

Polícia okolie budovy po streľbe neuzavrela. Podľa nej nešlo o cielený útok a situáciu vyhodnotila ako bezpečnú. "Z prvotných zistení a prijatých opatrení na mieste udalosti nebolo zistené, že ide o úmyselný útok na život a zdravie ľudí v čakárni," informovala polícia s tým, že ďalšie nebezpečenstvo na mieste v súvislosti so streľbou nehrozí. 

Išlo pravdepodobne o zablúdenú strelu. Lekári vo vedľajších ambulanciách tak ordinovali ďalej. Ľudia strach z prípadných ďalších výstrelov nemali. Totožnosť strelca dosiaľ nie je známa. Prečo a z akého typu zbrane niekto strieľal v blízkosti frekventovanej polikliniky, polícia nekomentuje. "Momentálne prebiehajú prvotné zaisťovacie úkony, daná vec je v štádiu vyšetrovania. Zaistený projektil bol zaslaný na expertízne skúmanie. Bližšie informácie poskytneme až to procesná situácia dovolí," vyjadril sa Pavol Kudlička, hovorca KRPZ Trenčín. 

K streľbe v areáli nemocnice prišlo aj v Prešove pred pár dňami:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy