Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vodič s plne naloženým nákladiakom prerazil zábradlie a skončil vo Váhu. Záchranná akcia trvala až do rána
Zdielať na

Vodič s plne naloženým nákladiakom prerazil zábradlie a skončil vo Váhu. Záchranná akcia trvala až do rána

RUŽOMBEROK / Nákladné auto plné oblečenia prerazilo zábradlie a skončilo prevrátené vo Váhu. K hrozivej nehode došlo v noci v Ružomberku. Vodič sa ako zázrakom nezranil.

Bolo krátko pred pol druhou v noci. Poľský vodič s nákladným autom plným oblečenia, práve v smere od Dolného Kubína vchádzal do Ružomberka. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru a prerazil zábradlie na moste. Nákladné auto následne prerazilo aj druhé zábradlie zabezpečujúce chodník pod mostom a dopadlo asi 7 metrov pod úroveň cesty priamo do Váhu. V prúde studenej vody zostalo vozidlo prevrátené na boku, vodič sa z neho dostal sám, bol bez zranení.

"Po príchode jednotky okresného riaditeľstva HaZZ na miesto bol vodič mimo vozidla. Jednotka miesto zabezpečila výstražnými kuželmi," informoval Michal Žilinčan,veliteľ zásahu hasičov. Pre prípad, žeby z auta začali unikať prevádzkové kvapaliny, postavili pred vozidlo nornú stenu. Hasiči vyložili balíky s oblečením, aby auto pred vyťahovaním odľahčili. Vozidlo vytiahli z koryta rieky na chodník pod mostom. Hasiči v špeciálnych oblekoch následne vyčistili Váh od úlomkov karosérie aj množstva znehodnoteného tovaru. 

K hrozivej nehode, ktorá skončila tragédiou, došlo na D2 pri Stupave. Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy