Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Šiesty deň megaprocesu v prípade vraždy Kuciaka: Marček opäť opisoval, čo sa v osudnú noc stalo. Súd urobil aj zásadné rozhodnutie
Zdielať na

Šiesty deň megaprocesu v prípade vraždy Kuciaka: Marček opäť opisoval, čo sa v osudnú noc stalo. Súd urobil aj zásadné rozhodnutie

PEZINOK / Bez akéhokoľvek náznaku emócií opäť vrah Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej detailne opisoval, čo sa v osudný večer stalo v ich dome. Pred senát Špeciálneho trestného súdu sa tak 6. pojednávací deň znova posadil vrah Miroslav Marček. Rovnako ako ostatní obžalovaní, mal byť konfrontovaný so svojou doterajšou výpoveďou. Súd v stredu urobil aj jedno zásadné rozhodnutie.

Pezinok, 6. deň procesu, aký Slovensko ešte nezažilo. V sprievode ozbrojenej eskorty do súdnej siene ako prvý, stále so vztýčenou hlavou, vstupuje obžalovaný Marián Kočner. Na rozdiel od neho sa hneď za ním krčí a v zošite ukrýva Alena Zsuszová. Trojicu dopĺňa vrah, ktorý sa priznal k chladnokrvnej poprave Jána a Martiny, Miroslav Marček. Tomáš Szabó už len dopĺňal dnešný štvorlístok pred senátom súdu. V takomto poradí sa aj posadili vedľa seba. V stredu tak boli Kočner so Zsuzsovou takmer na dosah ruky. Spolu však nekomunikovali.

Zásadné rozhodnutie súdu o komunikácii z Threemy prišlo hneď po otvorení pojednávania. Predsedníčka senátu Ružena Sabová ju pripustila ako dôkaz. "Tá komunikácia je dôležitý kamienok do mozaiky, ktorá usvedčuje aj sprostredkovateľku, obžalovanú Zsuszovú, aj objednávateľa - obžalovaného Kočnera," vyjadril sa advokát rodiny Jána Kuciaka Daniel Lipšic. 

"Hovoril o tom, akoby v lese zabil zviera." Týmito slovami okomentovala Zlatica Kušnírová, matka nebohej Martiny, slová Marčeka potom, ako detailne opäť raz opisoval to, čo sa v dome vo Veľkej Mači stalo.

"Prečo ste túto situáciu neriešili tak, žeby ste došli niekedy inokedy, keď nebude Martina Kušnírová doma?," opýtal sa prokurátor. 

"Ako som sa už vyjadril vo svojej výpovedi, bolo na nás tlačené zo strany pána Andruskóa, že už to malo byť," povedal znova Marček. 

Odkaz pre Kočnera? 

Následne na to sa čiastočnou výpoveďou Tomáš Szabó snažil vyvrátiť verziu a spochybniť svojho bratranca. Alena Zsuszová svoju možnosť vypovedať odmietla. 

ZS: "Využívam svoje právo odoprieť odpovedania na otázky."

Sudkyňa: Dnes?
ZS: Dnes! Potom aj na 1000 otázok každému odpoviem.

Na čo zareagoval advokát poškodených, podľa ktorého bolo práve číslo 1000 odkazom smerom k Mariánovi Kočnerovi. "Je potrebné skúmať, či osobám, ktoré ona považuje za najbližšie. To je asi jej dcérka a pani matka, kto im poprípade poskytuje finančné prostriedky. Z akých dôvodov," vyjadril sa Roman Kvasnica, advokát Zlatici Kušnírovej. 

"Toto už prerastá do rôznych konšpiračných teórií, ktoré tu stále rezonujú od začiatku. Že komunikujú v šifrách. Pokiaľ má kolega nejaké také podozrenie nech k tomu podá vysvetlenie, ale určite, že nie," povedal advokát Zsuzsovej Štefan Neszméry. Zsuzsová ďalej pred súdom nepovedala nič. A tak postupne prečítali jej výpoveď z prípravného konania. V nej okrem iného hovorila o Kočnerovi ako o krstnom otcovi Zsuzsovej dcéry. Čo poriadne podráždilo pozostalých.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy