Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prezidentka prijala zástupcov cirkví. Do prezidentského paláca zavítali aj koledníci
Zdielať na

Prezidentka prijala zástupcov cirkví. Do prezidentského paláca zavítali aj koledníci

BRATISLAVA / V prezidentskom paláci sa dnes uskutočnilo tradičné každoročné stretnutie hlavy štátu s reprezentantmi cirkví a náboženských spoločností, ktoré pôsobia na Slovensku. Zuzana Čaputová hovorila najmä o spájaní. Aj koledníci Dobrej noviny mali vrámci svojho jubilejného 25.výročia zastávku práve v prezidentskom paláci.

Zástupcovia cirkví a náboženských spoločností pôsobiacich na Slovensku boli úplne prvými hosťami prezidentky v tomto roku. "Vážim si vaše pôsobenie v spoločnosti. Verím, že nás toho oveľa viac spája, ako rozdeľuje," uviedla prezidentka Zuzana Čaputová. Požiadala ich o spoločný odmietavý postoj k novému fenoménu. "S ľútosťou musím konštatovať, že hľadanie a nachádzanie spoločného dobra je v poslednom čase veľmi sťažené nebezpečne sa rozmáhajúcim fenoménom. Je nim jazyk nenávisti," pokračovala prezidentka.

​Prezidentke zaželali okrem iného aj trpezlivosť, pevné nervy či silu spájať. "Aby ženské génio bolo zdrojom inšpiratívnych pohľadov na  veci a pomáhalo vám prekonávať problémy, ktorým budete čeliť," vyjadril sa Stanislav Zvolenský, bratislavský arcibiskup, metropolita. "Nech vám váš úrad prinesie aj trochu radosti a srdečného smiechu na konci dňa," dodal Ivan Eľko, generálny biskup ECAV. 

Prvých hostí vystriedali následne koledníci, ktorí si vyslúžili potlesk aj od samotnej prezidentky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy