Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Okolo paneláku v Prešove začali s odpratávaním sutín. Miesto strážia policajti
Zdielať na

Okolo paneláku v Prešove začali s odpratávaním sutín. Miesto strážia policajti

Zdroj: noviny.sk

PREšOV - Okolo výbuchom zničenej bytovky v Prešove začali ráno s odpratávaním sutín. Nadrozmerný demolačný stroj vystriedali nákladné autá. Tie už začali s vyvážaním toho, čo z bytovky ostalo.

Niekoľkometrová hromada sutín zostala po zbúraní 12-poschodovej bytovky. Miesto je aj naďalej označené policajnými páskami a neustále strážené. "Nakladanie sutín bude monitorované kamerami a bude pod nepretržitým policajným dohľadom," uviedol hovorca mesta Prešov, Vladimír Tomek. 

​"Zaistené veci budú uskladnené, aby bolo možné vrátiť ich majiteľom," povedala hovorkyňa prešovských krajských policajtov Jana Ligdayová. 

Kusy zbúranej bytovky a všetko, čo bolo vo vnútri, vyvážajú nákladné autá na miesto, kde bude zabezpečené triedenie vecí. Medzi sutinami ostalo úplne všetko, čo mali majitelia v čase výbuchu doma. "Po odstránení časti sutín budú pokračovať asanačné práce a budú odstránené zvyšené poschodia," dodal hovorca mesta Prešov, Vladimír Tomek. 

"Odvezený materiál bude uskladnený na stráženom mieste a následne budú za účasti polície vykonané ďalšie opatrenia zamerané na prípadné vyhľadanie a zaistenie ďalších dôkazov i vecí dôležitých pre trestné konanie, ktoré nie je možné vykonať na mieste nešťastia," dodala policajná hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy