Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Riskovali vlastné životy a zachránili desiatky ľudí. Za hrdinský čin si prevzali mimoriadne ocenenie
Zdielať na

Riskovali vlastné životy a zachránili desiatky ľudí. Za hrdinský čin si prevzali mimoriadne ocenenie

PREŠOV / Na divadelných doskách v Prešove sa stretli hasiči zasahujúci pri výbuchu plynu v bytovke, ktorý si vyžiadal osem obetí. Pri náročnom zásahu riskovali vlastné životy a zachránili 39 ľudí. Od prešovského župana si prevzali mimoriadne ocenenie.

6. december, Mukačevská ulica. V paneláku č. 7 došlo k obrovskému výbuchu a následne k požiaru. Plamene zachvátili niekoľko poschodí. 14 hasiči z Prešova boli na mieste zásahu medzi prvými. "Zvážili sme riziko, ktoré tam je a robili sme si svoju prácu," poznamenal Tomáš Domen, jeden zo zasahujúcich hasičov. 

"Aj napriek tomu, že im išlo o život, zachraňovali životy druhých," uviedol predseda PSK Milan Majerský. "Si myslím, že v danej chvíli si nikto neuvedomoval dané riziko, ale sa snažili pomôcť tým ľuďom uväzneným v bytovke," doplnil riaditeľ OR HaZZ Prešov Ľubomír Toďor. 

"Chcem poďakovať všetkým, ktorí pomáhali pri záchrane ľudských životov," vyhlásil Milan Majerský. "Tých poďakovaní stále pribúda, sme za to veľmi vďační. Je to veľká pocta," reagoval Tomáš Domen. 

Okrem ocenení, ktoré dostali, ich prekvapilo ešte jedno - menej formálne poďakovanie, ktoré zorganizovali pred pár dňami samotní Prešovčania. Priamo na hasičskú stanicu im prišli poďakovať stovky ľudí, vrátane tých najmenších."Tí ľudia, ktorí prišli k nám a poďakovali, to je niečo fantastické," dodal Tomáš Domen. 

Výbuch plynu v Prešove nenastal po prvýkrát. Zaznel aj po plynofikácii prvých ulíc. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy