Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žena spadla z bicykla, dlhú chvíľu ležala na zemi. Nikto jej nepomohol
Zdielať na

Žena spadla z bicykla, dlhú chvíľu ležala na zemi. Nikto jej nepomohol

SUčANY - Na nepríjemný pád z bicykla tak skoro nezabudne 58-ročná Eva zo Sučian. Zlomila si nohu, no hasičov, ktorí si spätne pozerali kamerový záznam zarazil fakt, že žene v bolestiach jeden z obyvateľov obce, ktorý celý pád videl vôbec nepomohol. S rukami vo vreckách okolo ženy prešiel, na chvíľu sa pristavil, no nepomohol jej.

58-ročná žena išla na svojom bicykli do obchodu v dedine. Strmým chodníkom zišla bez problémov, v zákrute spadla. "Poľadovica nebola ale bol sneh s dažďom a popršané a na tom sa šmýkalo," uviedol dobrovoľný hasič zo Sučian, Roman Bukový. 

Po nepríjemnom páde sa Eva snažila ešte postaviť. So zlomenou nohou jej to ale robilo problémy. Muž, ktorý videl ako spadla, sa ale zachoval nepochopiteľne. "Neposkytol jej žiadnu pomoc, nezavolal nikoho a išiel ďalej," dodal Roman Bukový. 

Žene ako prvá nakoniec pomohla matka siedmich detí, Veronika. "Bola na zemi, tak som sa jej spýtala, čo sa jej stalo. Len som nemala telefón," uviedla Veronika. 

Záchranárov privolala učiteľka ešte skôr ako sa k žene dostala, napriek zime vyzliekla vlastnú vetrovku, a zranenú ženu zahriala. Veroniku dobrý pocit, že pomohla hrial ešte dlho. "Pre každého by som to spravila," hovorí Veronika. 

Lekárka a zároveň záchranárka hovorí, že ľudia by nemali mať obavy z poskytnutia prvej pomoci. "Ak by sme spravili štatistiku, tou prvou pomocou sa ublížiť nedá. Ak ju neposkytneme, môžeme poškodiť oveľa viac," uviedla Monika Droppová, lekárka záchranárka. 

"Ľudia, keď aj vidia, že niekto je chorý a spadne si myslia, že je opitý a pritom nemusí byť," hovorí obyvateľka Sučian, Božena. "Treba myslieť na to, že ktokoľvek z nás sa môže ocitnúť na tej druhej strane. Keď bude potrebovať pomoc," dodala Monika Droppová, lekárka záchranárka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy