Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 3. novembra 1989
Zdielať na

Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 3. novembra 1989

ČESKO / SLOVENSKO / Už len pár dní zostáva do okrúhleho výročia Nežnej revolúcie, ktorá zmenila našu krajinu. Aj v nedeľu preto pokračujeme v seriáli “Vyberáme z tlače”. A spoločne budeme listovať denníkmi, ktoré vyšli presne pred tridsiatimi rokmi – 3. novembra 1989.

Denník revolučného odborového hnutia Práca v článku s nadpisom "Výhodná spolupráca" informuje o tom, že generálny tajomník Ústredného výboru Komunistickej strany Československa a predseda Rady obrany štátu Miloš Jakeš v Prahe prijal člena komisie poradcov Ústredného výboru Komunistickej strany Číny Sü sina. Miloš Jakeš pri tejto príležitosti ocenil čekoslovensko-čínske vzťahy a vyslovil sa za ich ďalší rozvoj.

​Orgán ústredného výboru Komunistickej strany Slovenska Pravda zase uvádza, že rakúsky kancelár Franz Vranitzky označil rozhodnutie maďarského parlamentu o pozastavení výstavby maďarskej časti vodného diela na Dunaji za ťažký úder pre rakúsky priemysel.

Na poslednej strane svojho vydania Pravda prináša informáciu, že časť futbalových fanúšikov Baníka Ostrava neuniesla vyradenie svojho klubu z pohára UEFA Dynamom Kyjev a pred štadiónom TJ Baník napadla sovietskych turistov. Vyšetrovateľ Verejnej Bezpečnosti začal proti pätnástim z nich stíhanie pre trestné činy poškodzovania majetku v socialistickom vlastníctve a výtržníctvo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy