Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polmiliónová krádež v bratislavskom klenotníctve sa nápadne podobá na tú v Plzni. Ide o náhodu?
Zdielať na

Polmiliónová krádež v bratislavskom klenotníctve sa nápadne podobá na tú v Plzni. Ide o náhodu?

PLZEŇ / Polmiliónová krádež v klenotníctve bratislavského obchodného centra, nápadne pripomína krádež v klenotníctve u našich českých susedov. Takisto Išlo o 7-člennú skupinu páchateľov. V Plzni si však odniesli šperky v oveľa nižšej hodnote.

Bezpečnostné kamery zachytili priebeh vlámania a krádeže v klenotníctve obchodného centra v bratislavskom Lamači. V sobotu v noci krátko pred treťou hodinou rannou 7 maskovaných a podľa záberov dobre organizovaných osôb prekonalo vchodové dvere do centra a následne len o niekoľko metrov vzdialenú železnú zábranu klenotníctva, odkiaľ si odniesli lup predbežne odhadovaný na pol milióna eur. Samotná krádež trvala len pár minút. "Jeden z páchateľov tiež podpálil pred nákupným centrom vozidlo SsangYong Kyron na ktorom prišli. Páchatelia následne utiekli na doposiaľ neznáme miesto," uviedla Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Podobne to vyzeralo 14. októbra v obchodnom centre v Plzni. Cieľom bolo taktiež klenotníctvo, taktiež v rovnaký nočný čas a taktiež 7 maskovaných osôb. "Podľa zistených skutočností sa jednalo o skupinku maskovaných osôb, ktoré si so sebou doniesli ručné náradie a rôzne predmety, pomocou ktorých násilne vnikli do interiéru obchodného centra. Páchatelia po prekonaní interných zábran objektu a zabezpečovacieho zariadenia, v predajni odcudzili cennosti a po pár minútach z miesta aj s lupom utiekli," informovala Martina Korandová, hovorkyňa polície v Plzni. Podľa popisu mali byť medzi 7 páchateľmi údajne dve ženy. Ich lup bol však podstatne menší, než v bratislavskom klenotníctve. Malo ísť o cennosti v hodnote minimálne milión českých korún. "Na prípade kolegovia intenzívne pracujú, po páchateľoch pátrame," doplnila Martina Korandová.

Súkromná bezpečnostná služba v obchodnom centre v bratislavskom Lamači, kde cez víkend došlo k pol miliónovej krádeži je známa nitrianska SBS Bonul, ktorej zástupca sa vyjadril, že spolupracujú s políciou. Kde bola v čase krádeže SBS a či polícia rieši možný súvis s nedávnou krádežou v Česku, nateraz zrejmé nie je.  "Na vyšetrovaní tohto prípadu naďalej intenzívne pracujeme. Vzhľadom na štádium trestného konania však bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť," dodala Veronika Slamková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy