Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chcela pomôcť ale naletela podvodníčke. Na pomoc si žena vzala úver 37-tisíc eur
Zdielať na

Chcela pomôcť ale naletela podvodníčke. Na pomoc si žena vzala úver 37-tisíc eur

TRENČÍN / Naletela podvodníčke a stálo ju to vyše 37-tisíc eur. Žena z okolia Trenčína chcela pomôcť kolegyni, ktorá nutne potrebovala peniaze. Podvodníčka ich od nej mámila dva roky. Dokonca sa vydávala za primátora Trenčína a žiadala pomoc. Hoci žena sama nemala, vzala si úver, len aby jej pomohla.

Obžalovaná najskôr požiadala svoju kolegyňu o pôžičku, ktorú potrebovala na vyplatenie exekúcie. "Ja som ju brala ako každého jedného človeka, chcela som jej pomôcť," uviedla poškodená. 

Žena sľubovala, že keď vyplatí exekúciu, peniaze jej vráti. Nestalo sa tak a v podvode pokračovala. Od svojej obete vylákala aj peniaze na pohreb svojej príbuznej, či na kúpu bytu. "Obžalovaná nadviazala s poškodenou kontakt prostredníctvom sms, kde sa vydávala, za primátora mesta Trenčín v jeho mene žiadala od poškodenej ďalšie finančné prostriedky, pričom jej za protihodnotu sľúbila odkúpenie dvojizbového bytu," informoval Roman Tarabus, hovorca Krajský súd Trenčín. 

Za primátora sa vydávala niekoľko mesiacov a od ženy vylákala ďalšie peniaze. "Obžalovaná vylákala od poškodenej postupne sumu viac ako 37000 eur, pričom z tejto sumy mala poškodená našetrených 400 eur, ostatné finančné prostriedky získala prostredníctvom bankových pôžičiek a od svojich blízkych," povedal Roman Tarabus. "Nie je blbá, vie sa dostať pod kožu, ona by spracovala hocikoho," priznáva poškodená. 

Renáta nakoniec skončila v putách a vo vyšetrovacej väzbe. Eskortovali ju na súd, kde sa ku všetkému priznala. "Priznávam sa ku skutku, ľutujem to. Viac sa trestnej činnosti nedopustím," povedala obžalovaná Renáta B. "V minulosti bola odsúdená za prečin podvodu, ktorý spáchala obdobným spôsobom," povedal Roman Tarabus. "Za to sa odcudzuje na trest odňatia slobody v trvaní 4 roky nepodmienečne," informovala sudkyňa, Okresný súd Trenčín. "Veľmi si zaslúži ten trest. Som rada, že to nebude robiť druhým," dodala poškodená. 

Obžalovaná bola s výškou trestu spokojná a neodvolala sa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy