Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Brutálny útok v centre Banskej Bystrice: Mladú ženu dobodali nožom
Zdielať na

Brutálny útok v centre Banskej Bystrice: Mladú ženu dobodali nožom

BANSKÁ BYSTRICA / V centre mesta došlo k brutálnemu útoku za bieleho dňa. V blízkosti Námestia SNP útočník, ktorého polícia totožnosť už pozná, dobodal mladú ženu. Tá sa aj s rodičmi práve vracala z cirkevného zhromaždenia. Mladík kráčal pár krokov za nimi a náhle sa za dievčinou rozbehol. Dvojica sa údajne poznala. Záchranári ju s vážnymi poraneniami previezli do nemocnice.

K útoku došlo krátko popoludní na jednej z bočných ulíc Námestia SNP v Banskej Bystrici. 23-ročný Peter napadol rovesníčku Ľudmilu. Dievčina sa aj s rodičmi práve vracala domov z cirkevného zhromaždenia. Útočníka zachytili priemyselné kamery ako kráča pár metrov za nimi, tesne pri námestí sa za dievčaťom rozbehol. Ani rodičia Ľudmily v prvom momente nevedeli reagovať, jej otec je nevidiaci a tak netušil čo sa deje.

Na mladé dievča zaútočil nožom a zasiahol ju do krku. "Útočník zaútočil priamo na životne dôležitý orgán," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Napadnutej a zranenej mladej žene pomáhali ľudia na námestí, až do príchodu záchranárov jej poskytovali prvú pomoc. Mladú ženu museli záchranári okamžite previezť do nemocnice, kde podstúpila operačný zákrok. Dievča je podľa informácií TV JOJ mimo ohrozenia života. 

​Motív jeho konania ešte známy nie je, no dvojica sa poznala. Dievčina ešte po útoku stihla policajtom povedať jeho meno. Bolo to tak zrejme osobné a plánované, nešlo o žiadny skrat zo strany útočníka. Ľudmilu údajne dlhšie obťažoval. Podľa našich informácií mal útočník problémy aj s drogami. A podľa najnovších informácií sa mal po útoku objaviť pri dome kde Ľudmila býva s rodičmi. Zadržať sa ho ale zatiaľ nepodarilo. 

"Polícia robí v tejto chvíli všetko preto, aby sa čo najskôr podarilo útočníka zadržať. Poznáme už jeho totožnosť a ďalšie informácie poskytneme neskôr," informovala ďalej policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Muž zaútočil nožom na exmanželku. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy